Σάββατο 6 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η πανδημία του κορωνοϊού εκτός ελέγχου σε όλο τον πλανήτη-Έξαρση τον Μάρτιο

  02/04/2020 08:24
Η πανδημία του κορωνοϊού εκτός ελέγχου σε όλο τον πλανήτη-Έξαρση τον Μάρτιο

Η πανδημία του κορωνοϊού εκτός ελέγχου σε όλο τον πλανήτη-Έξαρση τον Μάρτιο

  02/04/2020 08:24
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που καταγράφονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού με την ολοκλήρωση του Μαρτίου.
 
Η αύξηση σε σύγκριση με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κίνα το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεπερνάει το 300% και η δυναμική που έχει δημιουργηθεί στην αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών δικαιώνει τις απαισιόδοξες προβλέψεις λοιμωξιολόγων, οι οποίοι στα μέσα Μαρτίου εκτίμησαν πως ο πλανήτης ίσως μπει σε καραντίνα ακόμα και για ένα εξάμηνο.
 
Σε 202 χώρες και 3 κρουαζιερόπλοια
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά με την κατάσταση στις ΗΠΑ να κινείται ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία για το Μάρτιο υπάρχουν 202 χώρες και 3 κρουαζιερόπλοια ο COVID-19 κινείται με εκρηκτικές τάσεις. Μοναδική εξαίρεση η Κίνα αλλά κι εκεί δεν έχουν μηδενίσει οι ασθενείς και τα θύματα. Τις τελευταίες ώρες του Μαρτίου κατέγραψαν τους πρώτους νεκρούς η Τανζανία, η Λευκορωσία, η Μποτσουάνα, η Μιανμάρ, το Μαγιότ, το Ομάν και το Eλ Σαλβαδόρ, ενώ τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Λετονία, η Σλοβακία και η Μάλτα κρατούν ακόμα αντιστάσεις και δεν έχουν ούτε έναν νεκρό.
 
Εκτός ελέγχου οι ΗΠΑ
Στο Top-10 του πίνακα των κρουσμάτων οι ΗΠΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ Ιταλία και Ισπανία ξεπέρασαν την Κίνα. Η Τουρκία ανέβηκε στην 10η θέση των κρουσμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και καταγράφονται από τους παγκόσμιους οργανισμούς για την εξάπλωση της πανδημίας. 
10
Ο αριθμός των κρουσμάτων και νεκρών των 10 πρώτων χωρών 
9
Ο αριθμός των ημερισίων ασθενών των 10 πρώτων χωρών  
8
Ο αριθμός των ημερίσιων νεκρών των 10 πρώτων χωρών
7
Ο αριθμός των 8 πρώτων χωρών συνολικών κρουσμάτων από κορωνοϊό
6

Ο αριθμός των οκτώ πρώτων χωρών συνοκικών νεκρών από κορωνοϊό

5

Οι ηλικίες των ασθενών και των νεκρών
Όπως φαίνεται στους πίνακες που ακολουθούν οι ηλικίες μετά τα 50 έτη είναι ευάλωτες στον ιό, ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα έχουν καταγραφεί θάνατοι σε παιδιά αλλά και στις ηλικίες από 20 έως 50 ετών που έχουν προκαλέσει ανησυχία.

4
3
Ο κορωνοϊός χτυπάει την καρδιά
Οι αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών πως καταλήγουν στον θάνατο πολλοί ασθενείς που έχουν καρδιακά νοσήματα αποτυπώνονται και στα στατικά για το μήνα Μάρτιο.
 
2

Πηγή: Έθνος
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας