Μήνυμα εμψύχωσης από Κάρολο εν μέσω των σφοδρών επικρίσεων για τον Τζόνσον

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο προσπαθεί να εμψυχώσει τους Βρετανούς δημοσιοποίησε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, που ολοκλήρωσε ένα επταήμερο σε απομόνωση έχουν διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, με ήπια συμπτώματα.
 
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κάνει λόγο για μία «βαθιά δύσκολη κατάσταση» και για «παράξενη, ενοχλητική εμπειρία που συχνά προκαλεί αναστάτωση» αναφερόμενος στα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
 
«Κανένας μας δεν μπορεί να πει ποτέ αυτό θα τελειώσει, αλλά θα τελειώσει. Μέχρι να τελειώσει, ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε με ελπίδα - και με πίστη στους εαυτούς μας και στους άλλους, ας προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες», αναφέρει ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ.
 
Στο μήνυμά του επαινεί επίσης το έμψυχο δυναμικό του εθνικού συστήματος υγείας NHS.
 
Την ίδια ώρα, με κοινή δήλωσή τους που απευθύνεται στην κυβέρνηση, εργατικά συνδικάτα και οργανισμοί που εκπροσωπούν επαγγελματίες του τομέα υγείας προειδοποιούν ότι η έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού ατομικής προστασίας στην πρώτη γραμμή του μετώπου αντιμετώπισης του κορωνοϊού συνιστά «κρίση εν μέσω κρίσης».
 
Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι εκτίθενται καθημερινά σε «παράλογο και αχρείαστο» κίνδυνο για τη ζωή τους.
 
Εξάλλου, η διοίκηση του NHS Αγγλίας επιβεβαίωσε με επιστολή προς τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της χώρας ότι η κυβέρνηση ήρε το όριο του 15% που είχε θέσει για το ποσοστό των διαγνωστικών τεστ του Covid-19 που κάθε νοσοκομείο μπορούσε να προσφέρει στο ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό.
 
Η απόφαση πάρθηκε εν μέσω των εντεινόμενων επικρίσεων κατά της κυβέρνησης για καθυστερήσεις στη διεύρυνση του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται και δη για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
 
Από το Σάββατο που άρχισαν οι διαγνωστικοί έλεγχοι για γιατρούς και νοσηλευτές έχουν εξεταστεί περίπου 2.000 από αυτούς.
 
Η καθηγήτρια Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Ντέβι Σριντάρ εκτίμησε ότι οι καθυστερήσεις στους διαγνωστικούς ελέγχους οφείλονται στη στρατηγική που είχε επιλέξει να ακολουθήσει πρόσκαιρα η βρετανική κυβέρνηση για οικοδόμηση της λεγόμενης ανοσίας στη αγέλης, δηλαδή να αφεθεί ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να προσβληθεί από τον ιό ώστε να αναπτυχθεί συλλογική ανοσία.
 
Οι Times αποκαλύπτουν, εξάλλου, ότι σε σύσκεψη στις 21 Φεβρουαρίου επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης και κρατικοί αξιωματούχοι είχαν συμφωνήσει πως ο κίνδυνος για το Ηνωμένο Βασίλειο από τον κορωνοϊό ήταν «μέτριος». Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν ήδη 2.236 θάνατοι στην Κίνα και οι πρώτοι θάνατοι σε χώρες όπως το Ιράν, η Γαλλία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη