Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σύστημα Στήριξης Κλινικής Διαχείρισης της νόσου COVID-19, εγκαινίασε η Κομισιόν

  01/04/2020 15:41
Σύστημα Στήριξης Κλινικής Διαχείρισης της νόσου COVID-19, εγκαινίασε η Κομισιόν

Σύστημα Στήριξης Κλινικής Διαχείρισης της νόσου COVID-19, εγκαινίασε η Κομισιόν

  01/04/2020 15:41
To "Σύστημα Στήριξης Κλινικής Διαχείρισης της νόσου COVID-19", με στόχο τη βοήθεια στους ιατρούς των νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν την έκτακτη ανάγκη που δημιούργησε η πανδημία ολόκληρη την Ευρώπη, εγκαινίασε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα.
 
Σύμφωνα με την  Κομισιόν, "η σημαντική αυτή πρωτοβουλία θα συμβάλει στη δημιουργία της άμεσης διασύνδεσης μεταξύ των νοσοκομείων σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα οποία έχουν οριστεί από τα Κ-Μ ως κέντρα αναφοράς για τον COVID-19".
 
"Με τον τρόπο αυτό οι γιατροί, θα μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ανταλλάζουν απόψεις με τους συναδέλφους τους για τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών και πολύπλοκων περιπτώσεων, καθώς και τις πιθανές θεραπείες", αναφέρει.
 
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία της Κομισιόν στοχεύει" στην άμεση υιοθέτηση συγκεκριμένων θεραπευτικών επιλογών καθώς επίσης να μειώσει τις αβεβαιότητες που οφείλονται στις άγνωστες πτυχές του ιού".
 
Υπενθυμίζεται ότι "οι τεχνικές και οι θεραπείες που εφαρμόζονται στους ασθενείς της νόσου COVID-19 είναι σε πολλές περιπτώσεις πειραματικές ενώ υπάρχουν περιορισμοί όσον αφορά την πρόσβαση στις γνώσεις που αποκτήθηκαν πρόσφατα από τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες".
 
Συγκεκριμένα, το Σύστημα Στήριξης Κλινικής Διαχείρισης της νόσου COVID, θα  παρέχει βοήθεια σε όλους τους γιατρούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι κλινικοί ιατροί μπορούν να βασίζονται στο ειδικό γραφείο υποστήριξης -υπό τη διαχείριση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (SANTE) -για την οργάνωση διαδικτυακών διασκέψεων και την ανταλλαγή απόψεων με τους ομολόγους τους στην Ευρώπη σχετικά με πιθανές θεραπείες, καθώς και για τον τρόπο αντιμετώπισης σοβαρών και πολύπλοκων περιπτώσεων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας