Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Μόσχα και πολλές περιοχές της Ρωσίας

Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ισχύουν από χθες στην περιοχή της Μόσχας και σε ακόμη 16 περιοχές της Ρωσίας σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Ταςς, σύμφωνα με τον απολογισμό της Δευτέρας, συνολικά 1.836 κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στη Ρωσία, 66 ασθενείς έχουν αναρρώσει ενώ ως τις 1200 ώρα Μόσχας χθες είχαν χάσει τη ζωή τους εννιά ασθενείς.

Αργότερα χθες είχαν ανακοινωθεί θάνατοι που σχετίζονται με τον κορωνοϊό στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή Βλαντίμιρ. Στη Μόσχα έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα, στο σύνολό τους 1.226.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για να μπορεί το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Από χθες, Δευτέρα, 30 Μαρτίου, η Μόσχα και τα προάστια γύρω της άρχισαν να εισέρχονται σε πιο αυστηρή καραντίνα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι πολίτες επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μόνο σε περιπτώσεις που χρειάζονται έκτακτη ιατρική βοήθεια, για να πάνε στη δουλειά τους και να επιστρέψουν, να πάρουν τον σκύλο τους βόλτα σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από τα 100 μέτρα από το σπίτι τους και να αγοράσουν τρόφιμα από το πιο κοντινό τους κατάστημα και να πετάξουν τα σκουπίδια τους. 

Αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος ακόμα να φύγει από την Μόσχα και να μπει στην πόλη, αλλά όλες οι άλλες μετακινήσεις εντός της πόλης χρειάζονται ειδική άδεια.  

Σε ανακοίνωση της η κυβέρνηση αναφέρει ότι «οι περιοχές οι Ρωσίας επιβάλλουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Η Μόσχα και η περιοχή της Μόσχας ήταν οι πρώτες που έκαναν αυτό το βήμα», γράφει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, απαγορεύσεις έχουν επίσης επιβληθεί στις περιοχές Αγία Πετρούπολη, Αντιγκέα, Μάρι Έλ, Ταταρστάν, Σάκχα, Τσουβασία, Αρχάγγελσκ, Βόλογκντα, Ιρκούτσκ, Καλίνιγκραντ, Μούρμανσκ, Νόβγκοροντ, Λίπετσκ, Ριαζάν, Σβερντλόφσκ  και Ουλιάνοφσκ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η Αντιδήμαρχος της Μόσχας Ανασταζια Ράκοβα δήλωσε ότι η πόλη θα χρησιμοποιεί δεδομένα γεωγραφικού εντοπισμού για να παρακολουθεί που βρίσκονται οι ασθενείς με κορωνοϊό οι οποίοι λαμβάνουν θεραπεία στην οικία τους.
 
Νωρίτερα, ένας ασθενής ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ως θετική με τον ιό το έσκασε από το νοσοκομείο Κομμουνάρκα το οποίο χρησιμοποιείται για ασθενείς με κορωνοϊό. Εντοπίστηκε από σύστημα κλειστής παρακολούθησης και επέστρεψε πίσω στο θάλαμο νοσηλείας.

«Κάνουμε πιο αυστηρό το καθεστώς (για ασθενείς που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι τους). Αυτή την ώρα, η συνεχής παροχή δεδομένων γεωγραφικού εντοπισμού είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για όσους λαμβάνουν θεραπεία στο σπίτι. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουμε μια πιο άμεση ανταπόκριση», ανέφερε η κ. Ράκοβα.

Δειτε Επισης

Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Πογκρόμ συλλήψεων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν που ερευνούν τη διαφθορά σε πολιτικές ελίτ
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Πάνω από 270 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια έφτασαν στη Λωρίδα της Γάζας
Σε ρόλο μεσολαβητή για να αποφευχθεί η κλιμάκωση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ η Μόσχα
ΒΙΝΤΕΟ: Ακτιβιστές έβαψαν ξανά τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της Βενετίας πράσινα και κόκκινα
Νέα ανάλυση για την επίθεση του Ισραήλ-«Διεθνείς πιέσεις για ψυχραιμία, ποια μπορεί να είναι η συνέχεια»
Υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν το Ιράν-Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ