Η πλέον πολύνεκρη μέρα της πανδημίας στην Αμερική

Ως η μέρα με τους περισσότερους νεκρούς από τον κορωνοϊό θα καταγραφεί η χθεσινή Δευτέρα, καθώς 503 άτομα έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στους 3.165. Τα κρούσματα έχουν φτάσει τις 164.000, εκ των οποίων τα 67.325 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, της οποίας τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλες πιέσεις και λόγω των πολλών ασθενούντων από τον κορωνοϊό, αλλά και γιατί αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν προσβληθεί.

Τη Δευτέρα η Νέα Υόρκη δέχθηκε σοβαρή ενίσχυση καθώς κατέπλευσε το πλωτό νοσοκομείο Comfort, με χίλια κρεβάτια κι από σήμερα θα δέχεται ασθενείς πλην κορωνοϊού. Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία και το νοσοκομείο εκστρατείας στο συνεδριακό κέντρο Τζάβιτς, αρχικά με χίλια κρεβάτια και σύντομα θα φτάσει τις 2.500.

Οι εκτιμήσεις για το πότε θα κορυφωθεί η ασθένεια διαφέρουν. Πρώτα και κύρια γιατί η ασθένεια δεν ξεκίνησε την ίδια χρονική στιγμή σε όλες τις πολιτείες. Για τη Νέα Υόρκη κάποιοι θέλουν την κορύφωση σε δύο κι άλλοι σε έξι εβδομάδες. Ο λόγος γιατί πάρα πολλά κρούσματα δεν έχουν μετρηθεί και κυρίως γιατί ο αριθμός όσων έχουν κάνει το τεστ είναι πολύ μικρός σε σύγκριση με χώρες όπως η Νότια Κορέα, ή η Γερμανία. Την ίδια στιγμή ο δρ. Αντονι Φάουτσι είπε πως και να τερματιστεί η πανδημία το καλοκαίρι, μπορεί να υπάρχει επιστροφή του ιού το Φθινόπωρο.

Ο πρόεδρος Τραμπ παρουσίασε τη Δευτέρα στην ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο ένα νέο τεστ, το οποίο μόλις έλαβε την επείγουσα έγκριση του FDA και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Abbot θα μπορεί να δώσει αποτελέσματα μεταξύ 5 και 15 λεπτά. Οι συσκευές είναι πολύ μικρές, σε μέγεθος φρυγανιέρας και ήδη υπάρχουν περίπου 18.000 σε ιατρικά κέντρα και γραφεία ιατρών, για τεστ άλλων ασθενειών.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ