Άλλοι 838 νεκροί στην Ισπανία-Ξεπέρασαν τους 6500 τα θύματα του φονικού ιού

Το δικό της δράμα ζει η Ισπανία λόγω κορονοϊού, καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 838 θανάτους, καταρρίπτοντας ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ έπειτα από 832 θανάτους που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο τραγικός απολογισμός να ξεπεράσει τις 6.500 (6,528).

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 78.797 (από 72.248), σημειώνοντας αύξηση κατά 9,1% μέσα σε μία ημέρα στη δεύτερη στον κόσμο, μετά την Ιταλία, σε αριθμό νεκρών από την Covid-19 χώρα, η οποία εντείνει ακόμη περισσότερο τους όρους περιορισμού των πολιτών.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους τομείς δραστηριότητας πρέπει να μείνουν στο σπίτι για δύο εβδομάδες. Είπε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν κανονικά τους μισθούς τους αλλά θα πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Το μέτρο θα ισχύσει από τις 30 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Τα συνδικάτα καλωσόρισαν τα μέτρα και οι εργοδοτικές οργανώσεις CEOE και CEPYME δήλωσαν ότι, αν και θα συμμορφωθούν με τους νέους κανόνες, «θα έχουν έναν τεράστιο, άνευ προηγουμένου αντίκτυπο στην ισπανική οικονομία, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η βιομηχανία». Η επιβράδυνση «μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κρίση στην οικονομία η οποία μπορεί να καταστεί κοινωνική», προειδοποίησαν σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν.

Στη Μαδρίτη τα κελαηδίσματα των πουλιών κυριαρχούσαν αντί των συνηθισμένων θορύβων της κυκλοφορίας στους έρημους δρόμους της πρωτεύουσας σήμερα το πρωί, καθώς η αστυνομία ενίσχυσε τις περιπολίες, σταματώντας λεωφορεία και αυτοκίνητα για να ελέγξει αν οι επιβάτες είχαν λόγο να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.  Σχολεία, μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα που πωλούν μη απαραίτητα είδη έχουν κλείσει από τις 14 Μαρτίου και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι περιορισμένο στο σπίτι καθώς η Ισπανία αγωνίζεται να περιορίσει τη διάδοση του κορονοϊού.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εφιαλτική νύχτα στη Γάζα-Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ράφα και στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας
BINTEO: Κάμερα σε κουδούνι σπιτιού στο Ορεγκόν κατέγραψε καρέ-καρέ την αρπαγή γυναίκας
LIVE/Στεφάνου: Το ΑΚΕΛ είναι δύναμη διεκδίκησης, που διεκδικεί με ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο
Οπλισμένοι θα πηγαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές στο Τενεσί-Απόφαση του κοινοβουλίου
Η Ουάσινγκτον επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης με στόχο Ιρανούς χάκερ
Πυραυλικά πλήγματα της Ρωσίας στο Χάρκοβο της Ουκρανίας
Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ
Συνετρίβη αεροσκάφος μεταφοράς φορτίου με δυο επιβαίνοντες, στις ΗΠΑ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών