Σε καραντίνα 15.000 άνθρωποι στην Ινδία-Ήρθαν σε επαφή με γκουρού που πέθανε από κορωνοϊό

Τουλάχιστον 15.000 άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα στη βόρεια Ινδία, αφού ενδέχεται να μολύνθηκαν όλοι από κορωνοϊό μέσω ενός γκουρού, που υπέκυψε στην ασθένεια και φέρεται να ήταν «υπερδιασπορέας» του ιού.   Μετά την επιστροφή του από την Ιταλία (το επίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη) και τη Γερμανία, ο 70χρονος Σιχ γκουρού πήγε να κηρύξει σε περίπου 15 χωριά στο κρατίδιο Παντζάμπ. Λίγο αργότερα ασθένησε και πέθανε.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
 
Ο θάνατός του σήμανε συναγερμό στην Ινδία. Οι αρχές στέλνουν τρόφιμα στα σπίτια των πιστών που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί και οι οποίοι έχουν τεθεί σε πιο αυστηρή καραντίνα από τον υπόλοιπο πληθυσμό της χώρας.   24.3.2020
 
Το lockdown της Ινδίας
Οι πρώτες εικόνες μετά την εντολή σε 1,3 δισ. ανθρώπους να κλειστούν σπίτια τους Το πρώτο από τα 15 χωριά αποκλείστηκε στις 18 Μαρτίου. «Εκτιμούμε ότι υπάρχουν 15.000-20.000 κάτοικοι στα αποκλεισμένα χωριά», ανέφερε ο Γκαουράβ Ζαΐν, ένας ανώτατος δικαστικός της περιφέρειας Μπάνγκα, όπου κατοικούσε ο γκουρού.
 
«Ομάδες γιατρών είναι σε επιφυλακή και τους επιτηρούμε» πρόσθεσε.   Ήδη, 90 άνθρωποι που είχαν έρθει σε επαφή με τον γκουρού βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της τοπικής αστυνομίας, τον Βινάι Μπουμπλάνι. Αναμένονται επίσης τα αποτελέσματα των εξετάσεων άλλων 200 ανθρώπων.  
 
Ο γκουρού και οι δύο συνεργάτες του (που επίσης προσβλήθηκαν) δεν τήρησαν τους κανόνες αυτοαπομόνωσης όταν επέστρεψαν από την Ευρώπη αλλά ξεκίνησαν αμέσως περιοδεία στα χωριά για να κηρύξει το μήνυμά του.   Στην Ινδία του 1,3 δισεκ. κατοίκων, έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα 873 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 19 θάνατοι, ένας απολογισμός πολύ μικρότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες. Όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι πολλά κρούσματα δεν διαγιγνώσκονται, λόγω της έλλειψης ειδικών τεστ.
 
Πηγή: www.lifo.gr
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο