Στο έλεος του κορωνοϊού ο κόσμος-Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες οι ασθενείς στις ΗΠΑ

Σε συναγερμό βρίσκεται ολόκληρος ο κόσμος λόγω του κορωνοϊού.Σε χώρες όπως η Κίνα τα κρούσματα συνεχίζουν να καταγράφονται καθημερινά, όπως και οι θάνατοι, ενώ άλλες χώρες άρχισαν να καταγράφουν νεκρούς.
 
Στην Κίνα επιβεβαιώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι και 54 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, κανέν εκ των οποίων δεν είναι εγχώριας μετάδοσης.
 
Ο αριθμός των νεκρών της επιδημίας μέχρι σήμερα ανήλθε σε 3.295.
 
Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή 54 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, τα οποία ήταν όλα «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί. Είχε καταγράψει 55 κρούσματα την προηγουμένη, ανάμεσά τους ένα κρούσμα μετάδοσης εγχωρίως, το πρώτο σε τρεις ημέρες.
 
Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου προσέβαλε άνθρωπο για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο αυξήθηκε έτσι σε 81.394.
 
Ο απολογισμός των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 αυξήθηκε σε 3.295, καθώς χθες καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα, κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.
 
Ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες τα κρούσματα στις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ, όπου ο κορονοϊός SARS-CoV-2 βρίσκεται σε φάση εκθετικής εξάπλωσης, ξεπέρασαν χθες το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων μόλυνσης, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
 
Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Πέμπτη την Ιταλία και την Κίνα και μετατράπηκαν στη χώρα με τα περισσότερα διαγνωσμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στον πλανήτη. Χθες Παρασκευή έφθασαν πλέον να καταμετρούν σχεδόν 15.000 περισσότερα κρούσματα από την Ιταλία και 20.000 περισσότερα από την Κίνα.
 
Ο αριθμός των νεκρών παραμένει πάντως μικρότερος στις ΗΠΑ από ό,τι σε αυτές τις δύο χώρες, ανέρχεται συνολικά σε 1.544.
Το ποσοστό θνησιμότητας της ασθένειας στις ΗΠΑ, με βάση τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, ανέρχεται κατά συνέπεια σε 1,5%. Στην Ιταλία, φθάνει το 10,5%.
 
«Έχουμε κάνει περισσότερα τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και η δυνατότητά μας συνεχίζει να μεγαλώνει» ως προς τη διεξαγωγή τέτοιων εξετάσεων, διαβεβαίωσε χθες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο.
 
Επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη. Σε αυτή την πολιτεία έχουν καταγραφεί πάνω από 500 νεκροί και σχεδόν τα μισά από το σύνολο των κρουσμάτων στις ΗΠΑ, ενώ τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από ασθενείς.
 
«Βλέπουμε αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, εισαγωγών σε νοσοκομεία, εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ασθενών που
χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Τσάι, καθηγητής δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. «Και δυστυχώς, ο δείκτης θνησιμότητας θα ακολουθήσει αυτήν την τάση. Το ζήτημα είναι απλώς αν θα πάρει μέρες ή εβδομάδες».
 
Μεξικό
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ανέρχονται πλέον σε 717, από τα 585 που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα.
 
Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ακόμη ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας φθάνει πλέον τους 12 συνολικά, από οκτώ την προηγουμένη.
 
Πρώτος θάνατος στην Ιορδανία
Μια γυναίκα στα 80 της χρόνια είναι ο πρώτος θάνατος εξαιτίας του νέου κορονοϊού στην Ιορδανία, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων με ανάρτηση στο Twitter.
 
Η Ιορδανία κατέγραψε σήμερας 23 νέα κρούσματα του Covid-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 235.
 
Επιπρόσθετα μέτρα στην Ιρλανδία
Η Ιρλανδία επιβάλει γενική απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως τις 12 Απριλίου για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λίο Βάραντκαρ.
 
«Όλοι πρέπει να μείνουν σπίτι, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε, προσθέτοντας ότι θα είναι δυνατές εξαιρέσεις για την μεταφορά στο χώρο εργασίας, για αγορές για τρόφιμα, μετακίνηση για ιατρικό ραντεβού, ή για σωματική άθληση κοντά στον τόπο κατοικίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα