Σοκ στη Γαλλία με τον θάνατο της 16χρονης Ζουλί-«Δεν επηρεάζει μόνο ηλικιωμένους»

Ένα 16χρονο κορίτσι από τη Γαλλία, που όπως υποστηρίζει η οικογένειά της δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και πέθανε από τον νέο κορωνοϊό.
 
Ο λόγος για τη νεαρή Ζουλί Α., 16 ετών, η οποία εμφάνισε αναπνευστικά προβλήματα και τελικά υπέκυψε σε ένα νοσοκομείο του Παρισιού την Τετάρτη. Πριν από μία εβδομάδα είχε απλώς εμφανίσει ένα «μικρό βήχα», όπως αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ.
 
«Πρέπει να σταματήσουμε να νομίζουμε ότι ο ιός επηρεάζει μόνο τους ηλικιωμένους», ανέφερε συντετριμμένη η αδερφή της, Μανόν. «Κανένας δεν είναι ανίκητος απέναντι σε αυτόν τον μεταλλαγμένο ιό. Η Ζουλί είχε μόλις λίγο βήχα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυξήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο με βλέννα και τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε γιατρό. Εκεί, διαγνώστηκε με αναπνευστική δυσχέρεια. Δεν είχε ιδιαίτερες ασθένειες πριν από αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ με τον κορωνοϊό και στη Γαλλία-365 θάνατοι σε μια ημέρα, ανάμεσά τους και μια 16χρονη

Η Μανόν μίλησε στην εφημερίδα Parisien και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της αδελφής της, επειδή ήθελε να προειδοποιήσει τον κόσμο για τον κίνδυνο του κορωνοϊού στους νέους. Τα δεδομένα έδειχναν ότι μόνο ηλικιωμένοι και άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο θανάτου, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που νέοι άνθρωποι νοσούν και πεθαίνουν, όπως συνέβη και με τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη.


Η Ζουλί καταγόταν από το Λονγκζιμό, που βρίσκεται νότια του Παρισιού, όπου έμενε μαζί με την οικογένειά της και ήταν μαθήτρια Λυκείου.
 
«Οι πνεύμονές της κατέρρευσαν. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν, αλλά ήταν αδύνατο να την επαναφέρουν», είπε η αδελφή της.
 
Η ίδια έφτασε με τη μητέρα της στο νοσοκομείο, μετά τον θάνατο της Ζουλί. «Ήταν βίαιο. Είχαμε χρόνο να τη δούμε, αλλά γρήγορα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον», συμπλήρωσε. Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, στην οποία επιτρέπεται να παρευρεθούν το πολύ δέκα άτομα.
 
Η άτυχη 16χρονη Ζουλί από τη Γαλλία
Η Ζουλί ήταν, σύμφωνα με την αδελφή της και μια φίλη της, «ένα λαμπρό, ευγενικό, κοινωνικό και πολύ αγαπητό κορίτσι, που του άρεσε να χορεύει, να τραγουδά και να κάνει τους άλλους να γελούν, ενώ όλοι στο σχολείο της την αγαπούσαν».»
 
Το περασμένο Σάββατο, η Ζουλί άρχισε να νιώθει δύσπνοια. «Όχι κάτι φοβερό, απλώς δεν μπορούσε να κάνει εισπνοές», θυμάται τη μητέρα της. Στη συνέχεια άρχισαν οι κρίσεις βήχα και η μητέρα αναγκάστηκε να πάει την νεαρή κοπέλα στον γιατρό. Ο παθολόγος διαπίστωσε ότι υπήρχε μια αναπνευστική δυσχέρεια, «ανεκτή». Αποφασίζει, ωστόσο, να καλέσει ασθενοφόρο. Τελικά καταφθάνει η Πυροσβεστική, με ενδυμασία κορωνοϊού, «σκηνές επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει η μητέρα. Η νεαρή μεταφέρεται με μάσκα οξυγόνου στο κοντινότερο νοσοκομείο στην πόλη Λονγκζιμό, στην περιφέρεια Εσόν.
 
Η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι της, αλλά λίγο αργότερα την κάλεσαν από το νοσοκομείο για κάποια «ίχνη στον πνεύμονα, για σκάνερ, τίποτα σοβαρό», ενώ αναμένουν το τεστ κορωνοϊού. Ωστόσο, μέσα στη νύχτα, η Ζουλί χάνει κάθε αναπνευστική δυνατότητα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Νεκέρ του Παρισιού.
 
Εκεί η Ζουλί μπαίνει στην εντατική Παίδων, «στα 16 τα περιστατικά είναι στην παιδιατρική». Όταν η μητέρα την επισκέπτεται το απόγευμα, η νεαρή κοπέλα παραπονιέται για πόνους στην καρδιά, αλλά το τεστ για τον κορωνοϊό εμφανίζεται αρνητικό. «Ξαφνικά άνοιξαν οι πόρτες του δωματίου, οι νοσοκόμες έβγαλαν τις άσπρες μπλούζες, ο γιατρός δείχνει αισιόδοξος». Η μητέρα επιστρέφει στο σπίτι της, αλλά την ίδια ημέρα την ειδοποιούν ότι νέο τεστ δείχνει την κόρη της θετική στον κορωνοϊό. Η κατάστασή της επιδεινώνεται και διασωληνώνεται άμεσα.
 
«Δεν θα μάθουμε ποτέ τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η μητέρα της άτυχης έφηβης, Σαμπίν. Οπως δήλωσε το πρώτο τεστ της Ζουλί βγήκε αρνητικό, το δεύτερο θετικό. «Είχε μόνο ένα μικρό βήχα», δηλώνει η μητέρα, «τον οποίο προσπάθησε να θεραπεύσει με σιρόπι, φυτά και εισπνοές». Για «εξαίρεση» έκανε λόγο και ο γιατρός Αλέν Ντουαρντονέ, μιλώντας σε γαλλικό κανάλι, και πρόσθεσε ότι στα νεαρά άτομα ξεκινάει σαν μια απλή ίωση και σε 5,6,7 ημέρες το ανοσιοποιητικό σύστημα μπορεί να αχρηστευθεί». «Γι'αυτό όταν ο ασθενής εμφανίζει αναπνευστικά προβλήματα, πρέπει να καλεί ιατρική βοήθεια», πρόσθεσε.
 
Όταν η μητέρα έφτασε στο νοσοκομείο με την μεγάλη κόρη της, γύρω στη 1 το πρωί, η Ζουλί ήταν ήδη νεκρή. Η μητέρα τής έπιασε το χέρι «το δέρμα της ήταν ακόμη χλιαρό». Η αδελφή της την χάιδεψε στο μέτωπο. Αμέσως τους εξήγησαν ότι οι κανόνες είναι αυστηροί, ότι δεν θα την ξαναέβλεπαν ποτέ, ενώ δεν θα μπορούσαν να πάρουν τα προσωπικά αντικείμενα της Ζουλί, έπρεπε όλα να καούν.
«Αναγκαστήκαμε να επιλέξουμε ποιοί συγγενείς μας θα παρευρεθούν στην κηδεία. Δεν μπορούμε ούτε να ντύσουμε ούτε να βάψουμε την Ζουλί, απαγορεύεται. Είναι πολύ δύσκολο να το δεχτούμε», λέει η μητέρα της στο Paris Match.
 
Η Γαλλία, στην οποία οι νεκροί έφτασαν τους 365 σε μία ημέρα, βρίσκεται σε καραντίνα από τις 17 Μαρτίου, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.
 
Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών