Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

G20: Έκκληση Ερντογάν για παγκόσμια συνεργασία στο θέμα του κορονοϊού

  26/03/2020 19:24
G20: Έκκληση Ερντογάν για παγκόσμια συνεργασία στο θέμα του κορονοϊού

G20: Έκκληση Ερντογάν για παγκόσμια συνεργασία στο θέμα του κορονοϊού

  26/03/2020 19:24

Δύο ώρες και 20 λεπτά διήρκεσε η τηλεδιάσκεψη των G20 για τον κορονοϊό, στην οποία έλαβε μέρος και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την προεδρική κατοικία του στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τούρκος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση ώστε όλα τα κράτη να μοιράζονται τις πληροφορίες σχετικά με τη διάγνωση και τη θεραπεία της νόσου, καθώς επίσης και να υπάρξει οικονομική συνεργασία βοηθώντας χώρες με μεγαλύτερο πρόβλημα.

«Η επιδημία του κορονοϊού έδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της συνεργασίας και της συμφωνίας μεταξύ της G20. Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να είμαστε καθοδηγητές, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να επιδείξουμε συνεργασία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ενώπιον των ηγετών των 20 πλουσιότερων χωρών του κόσμου, τονίζοντας ιδιαιτέρως την ανάγκη για οικονομική συνεργασία, προτού εξελιχθεί σε μία άσχημη κρίση.

«Πρέπει να δράσουμε το συντομότερο δυνατό, όπως στη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια να εφαρμόζει προστατευτικές και μονομερείς πολιτικές. Καλώ όλες τις χώρες να μετάσχουν ισότιμα στην καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας κρίσης για την υγεία, μέχρις ότου η ανθρωπότητα αναπνεύσει άνετα και πάλι», είπε, ενώ ευχήθηκε τα αποτελέσματα της σημερινής συνόδου να αποβούν ευεργετικά για όλον τον κόσμο.

Στην τηλεδιάσκεψη των G20 συμμετείχε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και από τη Ρωσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή:Έθνος

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας