Περισσότερη αλληλεγγύη στην ΕΕ κατά την κρίση του κορωνοϊού ζητά η Γερμανία

«Το βλέμμα μας πρέπει να φτάνει πέρα από τον επόμενο συνοριακό φράχτη. Είναι καλό το ότι τα νοσοκομεία στη Γερμανία περιθάλπουν τώρα τους σοβαρά ασθενείς από την Ιταλία και τη Γαλλία. Θα επιθυμούσα περισσότερη τέτοια αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό πνεύμα»,  τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ σε βίντεο που διανεμήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  
 
«Ο ιός δεν έχει εθνικότητα και ο πόνος δεν σταματά στα σύνορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές σε όλον τον κόσμο πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη εμβολίων, θεραπειών και στρατηγικών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Και όσο καλύτερα συνεργάζονται η πολιτική, η οικονομία και η επιστήμη, τόσο πιο γρήγορα θα επιτευχθεί αυτό. Το μέλλον μας δεν βρίσκεται στην απομόνωση, αλλά στην ανταλλαγή γνώσεων», υπογράμμισε ο Στάινμαϊερ λόγω των διαφορετικών αποφάσεων σε εθνικό επίπεδο που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
 
Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος επικοινωνεί τηλεφωνικά με εργαζόμενους σε νοσοκομεία, νοσηλευτικά ιδρύματα, σούπερ μάρκετ, με τις αρχές και με κοινωνικούς λειτουργούς. Ο Στάινμαϊερ επαίνεσε την προθυμία τους για βοήθεια. «Όλοι εσείς, είστε οι ηρωίδες και οι ήρωες στην κρίση του κορωνοϊού», είπε. Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού στη Γερμανία συμμορφώνεται, επίσης, με την απαίτηση να τηρούνται οι αποστάσεις, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. «Η υποστήριξη του ενός στον άλλον, η αλληλεγγύη μας είναι ζωτικής σημασίας», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)