Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Και πέμπτος νεκρός στη Σλοβενία-Ανακοινώθηκε οικονομικό πακέτο

  26/03/2020 11:04
Και πέμπτος νεκρός στη Σλοβενία-Ανακοινώθηκε οικονομικό πακέτο

Και πέμπτος νεκρός στη Σλοβενία-Ανακοινώθηκε οικονομικό πακέτο

  26/03/2020 11:04
Οι σλοβενικές Αρχές ανακοίνωσαν το πέμπτο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας της Σλοβενίας, Τόμαζ Γκάνταρ ανέφερε ότι από το σύνολο των 528 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, 73 ασθενείς είναι εργαζόμενοι στον υγειονομικό τομέα.
 
Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων, ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ, για να αναχαιτιστεί ο αρνητικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία και την κοινωνία. «Το πακέτο μέτρων αντανακλά τις ανάγκες της οικονομίας και φέρνει, σε μεγάλο βαθμό, αποτελεσματικά μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (GZS), Μπόστιαν Γκόρουπ.
 
Εξάλλου, σε ισχύ τέθηκαν νέοι περιορισμοί στα σύνορα της Σλοβενίας με την Αυστρία. Μόνο 13 σημεία διέλευσης είναι ανοικτά και οι διερχόμενοι πολίτες υπόκεινται σε επιτόπιους ελέγχους. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν στα σύνορα της Σλοβενίας με την Ιταλία.
 
Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στη Σλοβενία, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, τέθηκε σε ισχύ από τις 20 Μαρτίου. Οι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν στην εργασία τους, στα φαρμακεία, τα σούπερ μάρκετ, τηρώντας τα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες προφυλάξεις.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας