Το Βέλγιο κλείνει σχολεία, καφέ, μπαρ και εστιατόρια ως τις 3 Απριλίου

Την απόφαση να κλείσει σχολεία, καφέ, μπαρ και εστιατόρια ως τις 3 Απριλίου, έλαβε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βελγίου.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνήλθε επί τούτου νωρίτερα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:30 τοπική ώρα και έλαβε την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, όπως ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός Sophie Wilmès, Η Πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο των εστιατορίων, καφετεριών και νυχτερινών κέντρων από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε όλες οι ψυχαγωγικές, αθλητικές, πολιτιστικές ή λαογραφικές δραστηριότητες, είτε δημόσιες είτε ιδιωτικές και ανεξάρτητα από το μέγεθός τους  αναστέλλονται προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του COVID19. "Είμαστε στην ομοσπονδιακή φάση" της διαχείρισης κρίσεων, ανακοίνωσε η Πρωθυπουργός.

Τα καταστήματα που παρέχουν βασικές υπηρεσίες θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα υπόλοιπα άλλα καταστήματα θα κλείνουν τα σαββατοκύριακα.

Τα μέτρα θα ισχύουν μέχρι τις 3 Απριλίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκατετράχρονος βρέθηκε νεκρός από το κρύο σε ηφαίστειο στα 4.700 μέτρα-Το ανατριχιαστικό τελευταίο του μήνυμα
Για μαζικό λιμό στη Γάζα προειδοποιούν ανθρωπιστικές οργανώσεις-Πάνω από 20 παιδιά πέθαναν από υποσιτισμό σε 72 ώρες
Στο 15% οι αμερικανοί δασμοί στα ιαπωνικά αυτοκίνητα έπειτα από συμφωνία
Συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Δασμούς 19% στις εισαγωγές από τις Φιλιππίνες ανακοίνωσε ο Τραμπ
Πέθανε ο θρύλος της heavy metal Οζι Οζμπορν σε ηλικία 76 ετών
Οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO καταγγέλλοντας μεροληψία κατά του Ισραήλ
Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία προκάλεσε ζημιές σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου
Τα σενάρια και οι φήμες για την τραγωδία στην Ινδία-Ο διάλογος στο πιλοτήριο περιπλέκει την έρευνα
Καναδός κατηγορείται ότι σκότωσε την 9χρονη Ελληνοκαναδή κόρη του-Βρέθηκε νεκρή σε λίμνη στη Νέα Υόρκη