Έντεκα νέα κρούσματα στον Λίβανο-Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος

Οι αρχές του Λιβάνου ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, τα οποία αυξάνουν σε 52 τον συνολικό αριθμό των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον Covid-19.
 
Επίσης ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο από κορωνοϊό ανάμεσα στα 52 καταγεγραμμένα κρούσματα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.
 
Πρόκειται για έναν 56χρονο Λιβανέζο που είχε επιστρέψει από την Αίγυπτο και νοσηλευόταν σε "πολύ κρίσιμη" κατάσταση σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Βηρυτό. Ο 56χρονος που πέθανε σήμερα το πρωί, συμπεριλαμβανόταν στα τέσσερα κρούσματα που είχαν τεθεί σε καραντίνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ραφίκ Χαρίρι και η κατάσταση της υγείας τους ήταν πολύ σοβαρή.
 
Για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού, οι αρχές του Λιβάνου υιοθέτησαν σειρά μέτρων. Έδωσαν εντολή να κλείσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα αθλητικά κέντρα της χώρας έως της 15 Μαρτίου. Απαγόρευσαν την είσοδο στο έδαφός τους των ταξιδιωτών από την Κίνα, την Ιταλία, το Ιράν, τη Νότια Κορέα. Το μέτρο αυτό αποκλείει ωστόσο τους Λιβανέζους πολίτες και αλλοδαπούς που διαμένουν στον Λίβανο.
 
Οι θρησκευτικές σιιτικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα την αναστολή της μεγάλης εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής και κάθε άλλη συνάθροιση μέσα στα τεμένη, μέχρι νεωτέρας.
 
Χθες, η κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα μπαρ και τα νυκτερινά κέντρα έως τα μέσα Μαρτίου, καθώς και να ανασταλούν συναυλίες και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Από την πλευρά τους, τέσσερις χώρες του Κόλπου, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν ανέστειλαν "προσωρινά" τις πτήσεις από και προς τον Λίβανο.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών