Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβούλιου Ασφαλείας απόψε για τις εξελίξεις στη Συρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συγκληθεί σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.
 
Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να διεξαχθεί στις 16.00 τοπική ώρα (23.00 ώρα Κύπρου), διευκρίνισε σε δημοσιογράφους ο ασκών την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας Βέλγος πρεσβευτής Μαρκ Μαρκ Πέκστεεν ντε Μπουτσφέρβε.
 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Εσθονίας και της Δομινικανής Δημοκρατίας, διευκρίνισε.
 
Πρόσφυγες στη Τουρκία κατευθύνονται σήμερα στα ευρωπαϊκά σύνορα μετά τη δήλωση αξιωματούχου ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά, μια αντίδραση στην κλιμάκωση του πολέμου στη Συρία όπου 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία συριακές κυβερνητικές δυνάμεις.
 
Στο μεταξύ, στους 20 ανέρχονται οι Σύροι στρατιώτες που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία, σε αντίποινα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πρώτοι βομβαρδισμοί της Τουρκίας, που έγιναν από το πυροβολικό της ή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στόχευσαν θέσεις των δυνάμεων του καθεστώτος στη νότια και ανατολική Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 κυβερνητικοί στρατιώτες. Άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν στη συνέχεια από πυρά του τουρκικού πυροβολικού στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Στον τομέα αυτό, στο βορειοανατολικό Χαλέπι, βρίσκονται Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα.
 
Η Δαμασκός δεν έχει σχολιάσει την κλιμάκωση με την Άγκυρα, ούτε ανακοίνωσε κάποιον απολογισμό. Μια στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, είπε μόνο ότι "μεγαλοποιούνται" οι απώλειες των συριακών δυνάμεων.
 
Το πρωί σήμερα η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι απάντησε στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στις οποίες σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιώτες στην επαρχία Ιντλίμπ. "Όλες οι γνωστές θέσεις του συριακού καθεστώτος δέχθηκαν τα πυρά των χερσαίων και εναέριων μονάδων μας", δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σε ανακοίνωσή του.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ΗΠΑ απαντά το τουρκικό ΥΠΕΞ
Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok