Κομισιόν: Τα Κράτη Μέλη δεν εξετάζουν επαναφορά εσωτερικών συνοριακών ελέγχων στη ζώνη Σέγκνεν λόγω COVID19

Τα Κράτη Μέλη, τα οποία συνήλθαν μέσω εκπροσώπων για να εξετάσουν τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του καινοφανούς κορονοϊού COVID19, δεν εξετάζουν επαναφορά εσωτερικών συνοριακών ελέγχων στη ζώνη Σέγκνεν για να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού, διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ.
 
Παρομοίως η Ντάνα Σπίναντ εξήγησε αναλυτικά τα μέτρα συντονισμού που λαμβάνονται σε επίπεδο ΕΕ με την εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων ECDC και ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Κομισιόν να παράσχει συμβουλή ή οδηγία ομπρέλα για τη διεξαγωγή δημόσιων εκδηλώσεων όπως συναυλίας και άλλα.
 
Η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα συνοριακά μέτρα πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των αρχών των Κρατών Μελών, των διαφόρων υπηρεσιών της Κομισιόν, της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων και Ακτοφυλακής (Frontex). Όλοι υπογράμμισαν ότι οι συνοριακές και οι υγειονομικές αρχές πρέπει να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά. Επί του παρόντος, κανένα Κράτος Μέλος δεν σημείωσε την πρόθεση εισαγωγής συνοριακών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα. Τα Κράτη Μέλη και οι συνδεδεμένες με το Σένγκεν χώρες συνεχίζουν να εφαρμόζουν το κανονικό τους καθεστώς για τους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα - με ενισχυμένους ελέγχους για όσους ταξιδεύουν από πληγείσες περιοχές.
 
"Η Κομισιόν θα συνεχίζει να εργάζεται σε όλα τα μέτωπα κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19 και διατηρεί απόλυτη αλληλεγγύη με την Ιταλία και όλα τα κράτη μέλη", δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, η Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, εκφράζοντας έντονη υποστήριξη στις ιταλικές προσπάθειες. Το ECDC υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έλαβαν οι ιταλικές αρχές ήταν σημαντικά προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση.
 
Το ECDC θα επικαιροποιεί τακτικά την εκτίμησή του για τον κίνδυνο, ώστε να αντανακλά τα πορίσματα της αποστολής. Η Koμισιόν θα εκδώσει επίσης οδηγίες για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από περιοχές κινδύνου ή ταξιδεύουν σε αυτές.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Ασφυκτική πίεση στο Ισραήλ να μην χτυπήσει το Ιράν-Η σύγκριση των δύο στρατών, τα drone και τα πυρηνικά
Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Δεκαπεντάχρονος ο δράστης που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ιερέα στο Σίδνεϊ
Νέο βίντεο από τη στιγμή που οι Φρουροί της Επανάστασης εκτοξεύουν drones και πυραύλους
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»
«Το Ισραήλ θα ανταπαντήσει στο Ιράν»-Ανάμεσα στους στόχους εργοστάσιο και σχέδιο εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης
Συγγραφέας μεταφέρει την αγωνία των πολιτών στο Ισραήλ-«Η πλειοψηφία δεν επιθυμεί απάντηση στο Ιράν»
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του