Δευτέρα 6 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Το Πεκίνο επιβάλλει καραντίνα σε όσους φθάνουν από σοβαρά πληγείσες χώρες

  26/02/2020 17:17
Το Πεκίνο επιβάλλει καραντίνα σε όσους φθάνουν από σοβαρά πληγείσες χώρες

Το Πεκίνο επιβάλλει καραντίνα σε όσους φθάνουν από σοβαρά πληγείσες χώρες

  26/02/2020 17:17
Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα πως όλοι οι επισκέπτες που φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα και προέρχονται από χώρες «σοβαρά πληγείσες» από την επιδημία του κορωναϊού στο εξής θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.
 
«Τα πρόσωπα που προέρχονται ή είχαν μεταβεί σε ιδιαίτερα πληγείσες από την επιδημία χώρες θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών για έλεγχο, είτε στην κατοικία τους, είτε σε ένα ενδεδειγμένο μέρος», τόνισε ο Γκάο Σιαοζούν, εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας. Ο εκπρόσωπος δεν προσδιόρισε ποιες είναι οι χώρες που αφορά το μέτρο.
 
Από τις 14 Φεβρουαρίου, οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου ήδη έθεταν σε περιορισμό τους αφιχθέντες στην πόλη. Ωστόσο, εξαιρούνταν όσοι προέρχονταν από το εξωτερικό και δεν είχαν ταξιδεύσει στην Κίνα κατά τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, από την ισχύ του μέτρου.
 
Εντούτοις, στο μεταξύ, αυξανόμενος αριθμός χωρών έχουν αρχίσει να πλήττεται από την επιδημία του Covid-19 στην Ασία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αναγκάζοντας το Πεκίνο να λάβει πιο αυστηρά μέτρα. Αλλά κι οι παράκτιες πόλεις του Τσινγκντάο (ανατολικά) και του Νταλιάν (βορειοανατολικά) έχουν λάβει παρόμοια μέτρα με τον δήμο του Πεκίνου.
 
Επιπλέον, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει τους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο: «εξετάζουμε επί του παρόντος την πιθανότητα να υιοθετήσουμε μέτρα πρόληψης κι ελέγχου, που θα είναι επιστημονικά, επαρκή κι εστιασμένα», υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ζάο Λιζιάν.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας