Τρίτη 31 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Απόκοσμο σκηνικό σε ναυάγιο-Αυτοκίνητα επιπλέουν στο γκαράζ φορτηγού πλοίου

  25/02/2020 18:58
Απόκοσμο σκηνικό σε ναυάγιο-Αυτοκίνητα επιπλέουν στο γκαράζ φορτηγού πλοίου

Απόκοσμο σκηνικό σε ναυάγιο-Αυτοκίνητα επιπλέουν στο γκαράζ φορτηγού πλοίου

  25/02/2020 18:58

Εντυπωσιακές εικόνες που θυμίζουν υπόγειο πάρκινγκ χωρίς βαρύτητα με αυτοκίνητα να επιπλέουν στα καταστρώματα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ναυάγιο ενός φορτηγού πλοίου ανοικτά της Τζόρτζια.


Το μήκους 200 μέτρων νοτιοκορεατικό φορτηγό πλοίο Golden Ray, που μετέφερε περίπου 4.000 αυτοκίνητα με προορισμό τη Μέση Ανατολή, ναυάγησε λόγω πυρκαγιάς κοντά στο St. Simons Island της Τζόρτζια μισή ώρα μετά τον απόπλου του από το λιμάνι του Brunswick στις 8 του περασμένου Σεπτεμβρίου. Ευτυχώς σώθηκαν όλα τα μέλη του πληρώματος.

Αλλά το ναυάγιο στέκει εκεί.

Και συνιστά απειλή για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής με τις τοπικές Αρχές να λαμβάνουν μέτρα με την ανάπτυξη ενός προστατευτικού φράγματος για να μην εξαπλωθούν πετρελαιοκηλίδες και ενός διχτυού που θα συλλέγει συντρίμμια. Ενώ υπάρχουν σχέδια για να κοπεί το φορτηγό πλοίο σε οκτώ κομμάτια και να απομακρυνθεί από την περιοχή.


Πριν προχωρήσουν, ωστόσο, τα σχέδια αυτά η τοπική ακτοφυλακή χρησιμοποίησε ειδικό εξοπλισμό LIDAR για μια τρισδιάστατη απεικόνιση των χώρων αποθήκευσης των φορτίων, όπου ήταν ανέφικτη η πρόσβαση .

Κάποια από τα αυτοκίνητα που επιπλέουν στα καταστρώματα του φορτηγού πλοίου, έχουν διαβρωθεί από το θαλασσινό νερό / Φωτογραφία: SSI Response / Georgia Department of Natural Resources

Και στις εντυπωσιακές πράγματι εικόνες διακρίνονται αυτοκίνητα να επιπλέουν στο νερό, καθώς το πλοίο έχει γείρει στο ένα του πλευρό. Τα οχήματα φαίνεται ότι είναι δεμένα στο πάτωμα, γι’ αυτό και δεν κύλισαν όλα σε μία πλευρά. Κάποια δείχνουν σε σχετικά καλή κατάσταση, άλλα φαίνεται ότι δεν έχουν αντέξει τη διάβρωση από το θαλασσινό νερό.

Το Golden Ray μετέφερε αυτοκίνητα Huyndai και Κia που κατασκευάστηκαν στο Μεξικό καθώς και οχήματα από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως Chevrolet κι οι Αρχές ελπίζουν να τα έχουν απομακρύνει πριν αρχίσει η εποχή των κυκλώνων στον Ατλαντικό τον Ιούνιο.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/nayagio-ploioy-aytokinita-epipleoyn-sto-gkaraz

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας