Στα 183 σκαρφάλωσαν τα κρούσματα κoρωνοϊού στην Ιταλία

Η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κορωναϊού στην Ιταλία είναι συνολικά 183. Σε σχέση με χθες, προστίθενται άλλα 54 περιστατικά.
 
Επιβεβαιώνεται επίσης ότι, εκτός από τις περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας, υπάρχουν δυο κρούσματα στην κεντρική περιφέρεια της Τοσκάνης, με πρωτεύουσα την Φλωρεντία και ένα στη Σικελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάγωσε ο χρόνος στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού-Άδειοι δρόμοι, πρωτόγνωρες εικόνες
 
Στη Ρώμη μεταβαίνει εκτάκτως η Επίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, για να πραγματοποιήσει επαφές με τις ιταλικές Αρχές σε σχέση με την επιδημία.
 
Σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος επισημαίνει ότι η Κομισιόν συμπαρίσταται στην Ιταλία και όλα τα Κράτη Μέλη με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα, σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές για περιορισμό της νόσου και προστασία της υγείας των πολιτών. Όπως δήλωσε θα έχει "σημαντικές συζητήσεις με τις ιταλικές αρχές σε σχέση με τον COVID19".
 
H Επίτροπος χαιρέτισε την υποστήριξη της κοινής αποστολής εμπειρογνωμόνων από τον ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων) και τον ΠΟΥ που βρίσκονται στην Ιταλία για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες ελέγχου και πρόληψης του COVID-19. "Η αλληλεγγύη και η συνεργασία είναι καθοριστικής σημασίας για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης", σημειώνει η Επίτροπος.

Κεκλεισμένων των θυρών οι ποδοσφαιρικοί αγώνες
Σύμφωνα με ότι διαρρέει από την κυβέρνηση της Ρώμης, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά, πρόκειται να παιχτούν «κεκλεισμένων των θυρών», στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωναϊού.
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ακυρώθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.
 
Η Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι δεν έχει ακόμη εντοπισθεί ο λεγόμενος «ασθενής μηδέν», από τον οποίο πρέπει να ξεκίνησε η μετάδοση του ιού στην βόρειο Ιταλία. Παράλληλα, όμως, το θετικό στοιχείο είναι ότι, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν άλλες γεωγραφικές περιοχές που να λειτουργούν ως νέες εστίες μετάδοσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη Ρώμη η Επίτροπος Κυριακίδου για συζητήσεις με τις ιταλικές Αρχές για τον κωρονοϊό

Για πρώτη φορά, πολλά προγράμματα της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης μεταδίδονται χωρίς την παρουσία κοινού στο στούντιο, για να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων. Με την ίδια λογική, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του παραρτήματος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Μιλάνο. Στα περισσότερα τραίνα, τέλος, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά τζελ για τους επιβάτες και το προσωπικό ενώ σε όλη την χώρα τα δημόσια μέσα μεταφοράς καθαρίζονται και απολυμαίνονται πολύ συχνότερα απ΄ότι συμβαίνει συνήθως.

 

Στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του "να απομονωθεί" αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κορωναϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.
 
Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τους υπαλλήλους του να παραμείνουν στα σπίτια τους αν ταξίδεψαν στη βόρεια Ιταλία

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό.
 
Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις "μη απαραίτητες" επισκέψεις στην Κίνα.

 
«Συνιστούμε στο προσωπικό μας να αντικαταστήσει τα ταξίδια στη Λομβαρδία με τηλεδιασκέψεις», δήλωσε και εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.
 
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε πως τα στελέχη της ΕΕ, που επισκέφθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες 11 πόλεις στη βόρεια Ιταλία, οι οποίες περιλαμβάνονται σε εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από το ξέσπασμα του κοροναϊού, πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους για δύο εβδομάδες.
 
Πηγή: ΑΠΕ/ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα