Κυριακή 5 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ιράκ

  25/02/2020 12:56
Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ιράκ

Τέσσερα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στο Ιράκ

  25/02/2020 12:56
Οι αρχές του Ιράκ κατέγραψαν τέσσερα νέα κρούσματα του νέου κορωναϊού στην επαρχία Κιρκούκ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα σε πέντε.
 
Τα νέα κρούσματα αφορούν μια οικογένεια Ιρακινών που είχαν ταξιδέψει στο Ιράν, διευκρίνισε το υπουργείο. Μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους τέθηκαν σε καραντίνα.
 
Τη Δευτέρα το Ιράκ είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα του covid-19 στο έδαφός του, έναν Ιρανό φοιτητή θεολογίας, περίπου 20 ετών, ο οποίος τέθηκε αμέσως σε καραντίνα στην ιερή πόλη Νατζάφ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.
 
Η Βαγδάτη είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο σε ιρακινό έδαφος σε ταξιδιώτες που προέρχονται ή έχουν περάσει από την Κίνα και το Ιράν, ενώ σήμερα πρόσθεσε στον κατάλογο την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.
 
Εξάλλου λαμβάνονται μέτρα στις σιιτικές, ιερές πόλεις, τις οποίες επισκέπτονται πολλοί Ιρανοί, καθώς και προσκυνητές που προέρχονται ή έχουν περάσει από το Ιράν όπου βρίσκονται άλλοι ιεροί τόποι για τους σιίτες, κυρίως η πόλη Κομ, μία από τις εστίες της επιδημίας.
 
Οι αρχές της Σαλαχεντίν απαγορεύουν την είσοδο σε ξένους προσκυνητές, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής όπου σήμερα πραγματοποιείται προσκύνημα.
 
Στην επαρχία Νατζάφ ανακοινώθηκε το κλείσιμο "επί 10 ημέρες" των σχολείων και των πανεπιστημίων. Οι εξετάσεις για το τέλος του πρώτου εξαμήνου είχαν ήδη ανασταλεί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωναϊού. Επιπλέον έχει γίνει σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια στη Νατζάφ, ενώ σε όλο το Ιράκ η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μην οργανώνουν "συνεδριάσεις, συγκεντρώσεις και γιορτές".
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας