Δευτέρα 30 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Οδηγίες προς Βρετανούς που επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία

  25/02/2020 11:59
Οδηγίες προς Βρετανούς που επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία

Οδηγίες προς Βρετανούς που επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία

  25/02/2020 11:59
Οδηγία προς όσους επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από περιοχές της βόρειας Ιταλίας στις οποίες έχουν εκδηλωθεί κρούσματα του κορωνοϊού να θέτουν εαυτούς σε εθελουσία απομόνωση, εξέδωσαν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές.
 
Το Foreign Office ανανέωσε την ταξιδιωτική του σύσταση που αφορά την Ιταλία, καλώντας τους Βρετανούς που επιστρέφουν από ταξίδι σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται βορείως της Πίζα να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλους ανθρώπους και να καλούν τον τηλεφωνικό αριθμό διαγνώσεων του εθνικού συστήματος υγείας 111, ακόμα και αν δεν έχουν εκδηλώσει συμπτώματα του ιού.
 
Παρόμοια έκκληση απηύθυνε και ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος της χώρας καθηγητής Κρις Γουίτι.
 
Πιστεύεται ότι αρκετές βρετανικές οικογένειες επέστρεψαν τις προηγούμενες ημέρες από θέρετρα σκι στις ιταλικές Άλπεις, όπου αξιοποίησαν τις διακοπές από τα μαθήματα στα βρετανικά σχολεία της περασμένης εβδομάδας.
 
Μέχρι στιγμής επί βρετανικού εδάφους έχουν διαγνωστεί ως φορείς του κορωνοϊού 13 ασθενείς, με τους τελευταίους τέσσερις να είναι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, που επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το Σάββατο.
 
Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε το πρωί ότι είναι αρκετά ανήσυχος για τη μετάδοση του ιού στη χώρα, διότι αυτή είναι η δουλειά του, αλλά σημείωσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα και ότι για την ώρα τα μέτρα αυτά αποδίδουν.
 
Προειδοποίησε δε ότι αναμένονται περισσότερα κρούσματα στη Βρετανία, καθώς ο μέχρι στιγμής αριθμός είναι «σχετικά χαμηλός».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας