Ραγδαία η εξάπλωσή κορωνοϊού στην Ιταλία-Κρούσματα σε Φλωρεντία και Σικελία

Συνεχίζει να «καλπάζει» ο κοροναϊός στην Ιταλία με δυο νέα κρούσματα να εμφανίζονται στα κεντρικά και νότια της χώρας και συγκεκριμένα σε Φλωρεντία και Σικελία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κύπριοι φοιτητές και γονείς επικοινωνούν με την Πρεσβεία στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας επιχειρηματίας από την Φλωρεντία, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα ταξίδεψε στην Κίνα, διαγνώστηκε θετικός στον ιό.

Παράλληλα, μια τουρίστρια με καταγωγή από την Λομβαρδία, επίσης βρέθηκε θετική στον νέο κοροναϊό και εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Παλέρμο της Σικελίας. Σημειώνεται ότι οι μαζί με την τουρίστρια τέθηκαν σε καραντίνα και οι συνταξιδιώτες της.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 229 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κεκλεισμένων των θυρών οι ποδοσφαιρικοί αγώνες

Σύμφωνα με ότι διαρρέει από την κυβέρνηση της Ρώμης, οι επόμενοι αγώνες ποδοσφαίρου στον ιταλικό Βορρά, πρόκειται να παιχτούν «κεκλεισμένων των θυρών», στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, ακυρώθηκαν όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στις περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πάγωσε ο χρόνος στο Μιλάνο λόγω κορωνοϊού-Άδειοι δρόμοι, πρωτόγνωρες εικόνες

Η Πολιτική Προστασία έκανε γνωστό ότι δεν έχει ακόμη εντοπισθεί ο λεγόμενος «ασθενής μηδέν», από τον οποίο πρέπει να ξεκίνησε η μετάδοση του ιού στην βόρειο Ιταλία. Παράλληλα, όμως, το θετικό στοιχείο είναι ότι, μέχρι αυτήν τη στιγμή, δεν υπάρχουν άλλες γεωγραφικές περιοχές που να λειτουργούν ως νέες εστίες μετάδοσης.

Για πρώτη φορά, πολλά προγράμματα της ιταλικής δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης μεταδίδονται χωρίς την παρουσία κοινού στο στούντιο, για να περιοριστεί ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων. Με την ίδια λογική, αναβλήθηκε και η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του παραρτήματος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Μιλάνο. Στα περισσότερα τραίνα, τέλος, έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά τζελ για τους επιβάτες και το προσωπικό ενώ σε όλη την χώρα τα δημόσια μέσα μεταφοράς καθαρίζονται και απολυμαίνονται πολύ συχνότερα απ΄ότι συμβαίνει συνήθως.

 

Η Βρετανία συμβουλεύει όσους ταξίδεψαν στη βόρεια Ιταλία

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι όσοι επισκέφθηκαν την βόρεια Ιταλία θα πρέπει να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση αν εμφανίζουν συμπτώματα όμοια με εκείνα της γρίπης.

Η Ιταλία επιχειρεί να περιορίσει το χειρότερο ξέσπασμα του κοροναϊού που έχει εμφανιστεί σε ευρωπαϊκή χώρα μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα στις περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο.

"Η επίσημη οδηγία, η οποία θα επικαιροποιηθεί επισήμως στις 08:00 τοπική ώρα πρόκειται να αλλάξει ώστε εκείνοι που έχουν επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία--που αφορά ουσιαστικά όποιον έχει πάει στην Ιταλία από την Πίζα και βορειότερα--να τεθούν από μόνοι τους σε απομόνωση, αν εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε γρίπη", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

"Αν κάποιοι έχουν πάει στις πληγείσες περιοχές, τις οποίες η ιταλική κυβέρνηση έχει θέσει σε καραντίνα, τότε θα πρέπει να απομονωθούν ανεξάρτητα με το αν έχουν συμπτώματα", σημείωσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπ. Υγείας: Υπάρχει πλάνο σε περίπτωση που εξελιχθεί σε πανδημία ο κορωνοϊός

Να παραμείνουν στα σπίτια τους όσοι ταξίδεψαν στην Ιταλία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβούλευσε το προσωπικό του "να απομονωθεί" αν έχει επισκεφθεί τις περιοχές της Βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κοροναϊό τις τελευταίες 14 ημέρες, σύμφωνα με ένα email που απέστειλε χθες το απόγευμα.

Η συμβουλή αναφέρει ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν στην εργασία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι αν έχουν επισκεφθεί τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Πεδεμόντιου, της Εμίλια-Ρομάνια και του Βένετο καθώς και την Κίνα, την Σιγκαπούρη και τη Νότια Κορέα.

Το Ευρωκοινοβούλιο συμβουλεύει το προσωπικό του να παίρνει την θερμοκρασία του δύο φορές την ημέρα επί 14 ημέρες και να επιστρέψει στην εργασία του μετά τις 14 αυτές μέρες και αφού προηγουμένως πάρει το πράσινο φως από έναν γιατρό.

Στο τέλος του Ιανουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμβούλευσε το προσωπικό της να ματαιώσει τις "μη απαραίτητες" επισκέψεις στην Κίνα.

Επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι ακόμη δεν έχει τεθεί ζήτημα ταξιδιωτικής απαγόρευσης εντός της περιοχής του Σένγκεν, αλλά ότι προετοιμάζει σχέδιο εκτάκτου ανάγκης.

Οι αρχές στη Λομβαρδία και στο Βένετο, τα βιομηχανικά και χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ιταλίας, έχουν κλείσει σχολεία, πανεπιστήμια, μουσεία και κινηματογράφους για τουλάχιστον μία εβδομάδα και έχουν απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις, περιλαμβανομένου του διάσημου Καρναβαλιού της Βενετίας.

Η περιοχή της Λομβαρδίας, η οποία περιλαμβάνει και την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, το Μιλάνο, έχει πληγεί περισσότερο με 172 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα αυξήθηκε χθες σε επτά και εκείνος των κρουσμάτων σε 220.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οδηγίες προς Βρετανούς που επιστρέφουν από τη βόρεια Ιταλία

Δειτε Επισης

Ανησυχία ΠΟΥ για κατανάλωση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά
Επιχείρηση Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου, βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας
Κατέρριψαν πύραυλο των Χούθι οι ΗΠΑ-Στόχος πλοίο με τέσσερις Έλληνες
Αποκάλυψη Politico-«Οι ΗΠΑ έστειλαν μυστικά στην Ουκρανία πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς»
Απαντήσεις για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα ζήτησε από Ισραήλ ο Λευκός Οίκος
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα