Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η απειλή Ερντογάν, η τουρκική προπαγάνδα και η ανεπιβεβαίωτη εισβολή στο Ιντλίμπ

  24/02/2020 09:15
Η απειλή Ερντογάν, η τουρκική προπαγάνδα και η ανεπιβεβαίωτη εισβολή στο Ιντλίμπ

Η απειλή Ερντογάν, η τουρκική προπαγάνδα και η ανεπιβεβαίωτη εισβολή στο Ιντλίμπ

  24/02/2020 09:15
Κομβόι από 50 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα φέρεται να μπήκε σήμερα το πρωί στο Ιντλίμπ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να προαναγγέλλουν ότι πρόκειται για την έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας.
 
Κάνοντας μνεία στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε προαναγγείλει την επιχείρηση λέγοντας ότι «ένα βράδυ θα έρθουμε ξαφνικά» στο Ιντλίμπ, ατάκα που χρησιμοποιεί για όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις στη Συρία και έλκει την «καταγωγή» της από την εισβολή στην Κύπρο, όπου τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδι με το συγκεκριμένο ρεφραίν, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες και βίντεο με τεθωρακισμένα να εισέρχονται σε περιοχή, που, σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, είναι η πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.


Ο Τούρκος πρόεδρος είχε δώσει διορία στον Μπασάρ Αλ Άσαντ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Ιντλίμπ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα αναλάμβανε στρατιωτική δράση.

Η είδηση που μεταδίδουν κάποια τουρκικά ΜΜΕ, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί, ενώ παραμένει ανεπιβεβαίωτο  αν τα πλάνα προέρχονται όντως από τη συριακή πόλη.
 
Την ίδια ώρα δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, πράγμα που συνέβαινε στο παρελθόν πριν από παρόμοιες επιχειρήσεις.

Η επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, είναι το τελευταίο ισχυρό προπύργιο που ελέγχεται από τις δυνάμεις που μάχονται κατά της συριακής κυβέρνησης. Κάποιες από τις δυνάμεις αυτές ανήκουν σε τζιχαντιστικές ομάδες και άλλες υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή έχει επιδεινωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, καθώς ο συριακός κυβερνητικός στρατός ξανάρχισε τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

Η Τουρκία έχει κατηγορήσει επανειλημμένως τη Συρία ότι βομβαρδίζει αμάχους κι ότι σκοτώνει τους στρατιώτες της.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας