Η Νότια Κορέα ενισχύει τα μέτρα για τον κορωνοϊό, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 52 νέα κρούσματα του κοροναϊού, τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με μια χριστιανική αίρεση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα σε 156.
 
Τριάντα εννέα νέα κρούσματα συνδέονται με την «Εκκλησία Σιντσεοντζί του Χριστού» στην πόλη Ντεγκού, την τέταρτη μεγαλύτερη της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
 
Συνολικά 80 πιστοί αυτής της εκκλησίας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής θετικοί στον covid-19.
Μία 61χρονη γυναίκα, μέλος της αίρεσης η οποία αγνοούσε ότι είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, τους μετέδωσε την ασθένεια.
 
Ο δήμαρχος της Ντεγκού, που μετρά 2,5 εκατομμύρια κατοίκους, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους, ενώ οι στρατιώτες της Νότιας Κορέας έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στους στρατώνες τους καθώς πολλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον covid-19. Και η διοίκηση του αμερικανικού στρατού που σταθμεύει στην Ντεγκού, συνολικά 10.000 άνθρωποι, ανακοίνωσε μέτρα περιορισμού.
 
Δεύτερη Ουχάν;
Η «Εκκλησία Σιντσεοντζί» ιδρύθηκε το 1984 και είναι μία αίρεση η οποία πιστεύει ότι ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι θα μεταφέρει 144.000 πιστούς της στον παράδεισο μετά την Ημέρα της Κρίσης.
Οι αρχές της Ντεγκού εκτιμούν ότι 1.001 πιστοί ίσως να ήταν παρόντες στη λειτουργία στην οποία συμμετείχε η 61χρονη γυναίκα.
 
Από την πλευρά του ο ιδρυτής της αίρεσης χαρακτήρισε την επιδημία «έργο του διαβόλου» και δοκιμασία για την πίστη των ακολούθων του.
 
Σε μήνυμά του μέσω εφαρμογής για εσωτερική ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των πιστών ο Λι Μαν- χι έγραψε ότι «η περίπτωση της ασθένειας θεωρείται έργο του διαβόλου για να σταματήσει τη γρήγορη ανάπτυξη της Σιντσεοντζί».
 
Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε ότι ένα άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα σε νοσοκομείο της Τσεονγκντό, που βρίσκεται κοντά στη Ντεγκού, ανεβάζει σε 16 τον αριθμό των ανθρώπων –ασθενών και μελών του προσωπικού—που έχουν μολυνθεί στο νοσοκομείο. Ένας ασθενής πέθανε την Τετάρτη εξαιτίας του νέου κοροναϊού.
 
Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστεί αν η 61χρονη γυναίκα της «Εκκλησίας της Σιντσεοντζί» σχετίζεται με την εστία μόλυνσης στο νοσοκομείο. Όντως η γυναίκα είχε μεταβεί στην επαρχία Τσεονγκντό αυτόν τον μήνα. Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση κήρυξε σήμερα τη Ντεγκού και την Τσεονγκντό «ζώνες ειδικής φροντίδας».
 
Ο πρωθυπουργός της χώρας Τσουνγκ Σίε- κιούν επεσήμανε ότι η Σεούλ θα προσφέρει τη στήριξή της στις πληγείσες περιοχές στέλνοντας ιατρικό προσωπικό, κρεβάτια για τους ασθενείς και ιατρικό υλικό. Εξάλλου το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει τρεις φορές την εβδομάδα με θέμα την επιδημία του νέου κοροναϊού.

Με εξαίρεση το κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond στην Ιαπωνία, η Νότια Κορέα είναι η χώρα που έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του covid- 19 μετά την Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα