Το μανιφέστο του μίσους του μακελάρη του Χανάου-Να εξολοθρευτούν οι μετανάστες

Ακροδεξιός και συνωμοσιολόγος φαίνεται να είναι ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στο Χανάου της Γερμανίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο ακροδεξιός Tobias R. είχε «ανεβάσει» στο διαδίκτυο βίντεο- μανιφέστο με παρανοϊκούς ισχυρισμούς.

Σε άπταιστα αγγλικά, ο μακελάρης του Χανάου που σκότωσε 10 άτομα – ανάμεσα στα οποία και η μητέρα του – πριν αυτοκτονήσει, στέλνει ένα «προσωπικό μήνυμα» στους Αμερικανούς. Υποστηρίζει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν ειδικές υπόγειες εγκαταστάσεις όπου τα παιδιά βασανίζονται και σκοτώνονται στο όνομα του σατανά. Καλεί, μάλιστα, τους πολίτες να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν να μάχονται. Υποστηρίζει ακόμα ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάζει κάποια συγκεκριμένη.

Το βίντεο γυρίστηκε σε διαμέρισμα και η πλατφόρμα Youtube πλέον το έχει «κατεβάσει». Όπως αναφέρεται στα γερμανικά μέσα, η αστυνομία έχει στην κατοχή της, εκτός από το εν λόγω βίντεο, και επιστολές μίσους με ακροδεξιές απόψεις. Ανάμεσα σε αυτές και το ότι η Γερμανία υποφέρει από ομάδες μεταναστών που δεν μπορούν να διωχθούν, παρά μόνο να εξολοθρευτούν. Στο 24σέλιδο μανιφέστο του, αναφέρει επίσης ότι μερικές φυλές έχει αποδειχθεί ότι είναι ανώτερες από άλλες. Αν και δεν είναι γνωστό ακόμα το όπλο που χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις, η Bild αναφέρει ότι ο 43χρονος είχε κυνηγετική άδεια κι ότι το όπλο του βρέθηκε δίπλα στη σορό του, στο διαμέρισμα των γονιών του.

Αν και τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, οι αρχές δηλώνουν σχεδόν σίγουρες ότι πρόκειται για επίθεση μίσους και ρατσισμού. Το παρελθόν του Tobias R. αλλά και η ψυχική του υγεία βρίσκονται επίσης στο μικροσκόπιο των ερευνητών. 

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων
Πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ έπειτα από επίθεση με drones
Πώς αεροπλάνο στο αεροδρόμιο JFK παραλίγο να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη-Τους έσωσε ο πιλότος
Τιμωρία για τον ιερέα που τέλεσε το μνημόσυνο του Αλεξέι Ναβάλνι–Τον υποβίβασαν σε ψάλτη