Φίλοι στα δύσκολα-Η παράξενη σχέση ενός κουταβιού που δεν περπατάει με ένα περιστέρι που δεν πετάει

Η ζωή τούς έβαλε εμπόδια από την αρχή. Όλα άλλαξαν όταν η τύχη τους έφερε μαζί. Ο Χέρμαν, ένα περιστέρι που δεν μπορεί να πετάξει, και ο Λούντι, ένα νεογέννητο τσιουάουα που δεν μπορεί να κινήσει τα πίσω πόδια του, απολαμβάνουν μια ασυνήθιστη φιλία που έχει συγκινήσει δεκάδες φιλόζωους. 
 
Το περιστέρι και το κουτάβι συναντήθηκαν μέσω του Mia Foundation, ενός οργανισμού στη Νέα Υόρκη που προσπαθεί να θεραπεύσει ζώα με γενετικές ανωμαλίες και φυσικές παραμορφώσεις. Η Σου Ρότζερς, δημιουργός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, στέλνει τα περισσότερα από αυτά τα ζώα σε θετές οικογένειες ανά τις ΗΠΑ αλλά κρατάει κάποια εντάσσοντάς τα σε σχολικά προγράμματα γύρω από το bullying.
 
Η φιλία μεταξύ των δύο αυτών ειδών έχει αποτελέσει κίνητρο για πολλούς υποστηρικτές να απευθύνουν δωρεές στον οργανισμό. Σύμφωνα με τη Ρότζερς, τα δύο ζώα βοηθούν στην αποθεραπεία το ένα του άλλου.
 
Ο Χέρμαν βρέθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων. Παρέμενε εκεί, ακίνητο επί τρεις ολόκληρες ημέρες όταν, επιτέλους, οι διασώστες του συνειδητοποίησαν ότι το περιστέρι δεν μπορούσε να πετάξει.
 
Η διασώστες της γειτονικής φιλοζωικής οργάνωσης υποστήριξαν ότι η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί και ότι θα έπρεπε να θανατωθεί. Τότε η Ρότζερς τον πήρε υπό τη φροντίδα της.
 
Πλέον, το περιστέρι παραμένει σε μια παιδική κούνια μεγάλο μέρος της ημέρας, ενώ καθημερινά το βγάζει έξω για να πάρει καθαρό αέρα.
 

Ατυχείς εκκινήσεις
Ο μικρός Λούντι, το νεαρό τσιουάουα, αποτελεί νέα άφιξη. Οι κάτοχοί του από τη Νότια Καρολίνα το έστειλαν στον Ρότζερς εξαιτίας της δυσκολίας του να χρησιμοποιήσει τα πίσω πόδια του, μία πάθηση γνωστή ως σύνδρομο των κολυμβητών.
 
Είναι αρκετά μικρός ώστε να χωράει σε μια τσέπη πουκαμίσου. Η Ρότζερς υποπτεύεται ότι η δυσκολία του να περπατήσει οφείλεται σε κάποια βλάβη στον νωτιαίο μυελό του.
 
Όταν ο Λούντι γνώρισε τον Χέρμαν
Η συνάντηση των δύο ήταν μοιραία. Η Ρότζερς τα έφερε σε επαφή και είδε αμέσως την αλληλεπίδρασή τους. Άρχισαν αμέσως να αγκαλιάζονται και έδειξαν να διασκεδάζουν ο ένας την παρέα του άλλου. Η Ρότζερς τράβηξε μερικές φωτογραφίες τις οποίες ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα. Οι δωρεές άρχισαν να πέφτουν βροχή μαζί με τα επιφωνήματα τρυφερότητας. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου γέμισαν το inbox του οργανισμού με δωρεές, μηνύματα συμπαράστασης και αιτήματα υιοθεσίας.
 
«Εξεπλάγη», λέει η Ρότζερς. Μέσα σε δύο ημέρες η οργάνωση δέχθηκε δωρεές αξίας 6.000 δολαρίων, ποσό αρκετό για να καλυφθούν τα έξοδα μιας απαιτητικής χειρουργικής επέμβασης που πολλά από τα ζώα της οργάνωσης έχουν ανάγκη.
 
Πιθανότατα, ο Χέρμαν θα παραμείνει υπό τη φροντίδα της Ρότζερς για το υπόλοιπο της ζωής του. Η φιλόζωη ελπίζει ότι ο Λούντι θα παραμείνει δυνατός και θα επιβιώσει.
 
«Τα ζώα που γεννιούνται με δυσπλασίες, είναι πιθανό να μην τα καταφέρουν», λέει. «Γι’ αυτό δεν θέλουμε να ενθουσιάσουμε κανέναν. Αλλά πλέον έχουν έρθει γύρω στα 1.000 email που μας παρακαλούν να μην τα χωρίσουμε».
 
Ένας από τους διασώστες του Λούντι είναι πιθανό ότι θα πάρει το τσιουάουα σπίτι του, όταν δυναμώσει αρκετά. Το ερώτημα τώρα είναι αν ο Χέρμαν θα ζητήσει να ακολουθήσει το φιλαράκι του.
 
Πηγή: cnn.gr

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία