Κινέζες γιατροί ξύρισαν το κεφάλι τους ύστερα από εντολή της διεύθυνσης νοσοκομείου

Το κεφάλι τους αναγκάστηκαν να ξυρίσουν Κινέζες γιατροί και νοσηλεύτριες για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, όπως αποκαλύπτουν βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα κινεζική εφημερίδα.
 
Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» που επικαλείται την κινεζική εφημερίδα «Gansu Daily» αναφέρει ότι υπήρξαν σχετικές καταγγελίες από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείου της Κίνας.
 
Η διεύθυνση κινεζικού νοσοκομείου φέρεται να ανάγκαζε τις γιατρούς να ξυρίσουν τα μαλλιά τους προτού τις στείλουν σε κλινικές της πόλης Ουχάν, επίκεντρο του ιού, για να φροντίσουν τους ασθενείς.
 
Τουλάχιστον 14 γιατροί από το Γυναικολογικό και Παιδιατρικό Νοσοκομείο της επαρχίας Γκανσού ακολούθησαν την εντολή αυτή.
 
Στο βίντεο που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», υπήρξαν γιατροί που δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους όταν οι κομμωτές τους ξύριζαν το κεφάλι τους.
 
Ωστόσο, η διεύθυνση του νοσοκομείου υποστήριξε ότι οι Κινέζες γιατροί ήταν πρόθυμες να στερηθούν την κόμη τους ως ένα προληπτικό μέτρο.
 
«Στόχος τους ήταν να δείξουν την αποφασιστικότητά τους να καταπολεμήσουν τον νέο κορωνοϊό», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κινεζικού νοσοκομείου.
 
Στο μεταξύ, πάνω από 2.000 είναι οι θάνατοι και 75 χιλιάδες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοιού, εκ των οποίων τα 900 εκτός ηπειρωτικής Κίνας.
 
Ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι πήραν εξιτήριο περισσότεροι ασθενείς από τα κινεζικά νοσοκομεία, σε σχέση με τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
 
Στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η αποχώρηση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρισκόταν σε καραντίνα τις τελευταίες 14 ημέρες, ανοιχτά της πόλης Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία.
 
Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 3.711 άτομα από 56 χώρες. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού ήταν 540 ενώ σήμερα ξεκίνησε η αποβίβαση 500 επιβατών που δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα και δεν είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς.
 
Στην Κίνα, πάντως, η κατάσταση παραμένει χαοτική, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει εξαπλωθεί σε ικανό ποσοστό του πληθυσμού ο θανατηφόρος ιός. Ο απολογισμός των θανάτων χθες 18 Φεβρουαρίου στην επαρχία Χουμπέι, ανήλθε σε 132, ενώ συνολικά στην Κίνα, οι νεκροί έφτασαν τους 136 σε μία ημέρα.
 

Το 80% των ασθενών από τον νέο κορωνοϊό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, ενώ έχει μειωθεί και ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Ιανουαρίου.
 
Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας