Πατέρας στη Συρία έμαθε στην κόρη του να γελά με κάθε βόμβα που σκάει δίπλα τους

Κάθε φορά που ακούγεται μία βόμβα να πέφτει κοντά τους, ο Σύρος πατέρας του βίντεο έχει μάθει στη μικρή του κόρη να γελά.

Τα περισσότερα παιδιά θα ούρλιαζαν από φόβο εάν άκουγαν γύρω τους να πέφτουν ασταμάτητα βόμβες. Αυτό, ωστόσο, δεν συμβαίνει με την τρίχρονη Salwa από τη Συρία, καθώς ο ηρωικός μπαμπάς της την έμαθε να γελά ακούγοντας τους βομβαρδισμούς, σαν να είναι οι αεροπορικές επιδρομές παιχνίδι.

Η οικογένεια του Abdullah Al-Mohammad, διέμενε στο Saraqib, μια πόλη ανατολικά του Idlib και αναγκάστηκε, λόγω του πολέμου, να εγκαταλείψει την εστία της και να βρεθεί στη Sarmada, όπου διαμένει σε σπίτι οικογένειας φίλων του Abdullah, όπου επίσης οι εκρήξεις είναι σχεδόν καθημερινές.

Ο πατέρας σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την Salwa από τα ψυχολογικά προβλήματα που είδε να εμφανίζονται σε άλλα παιδιά στην κοινότητα, επέλεξε να μετατρέψει τους τρομακτικούς θορύβους σε ένα παιχνίδι.

Έτσι κάθε φορά που βόμβες πέφτουν κοντά στο σπίτι τους εκείνος ξεκινάει να γελάει και μαζί του γελάει και η κορούλα του. Τότε τη ρωτάει αν αυτό που ακούγεται είναι ήχος από παιδικό παιχνίδι. Η μικρούλα ξεσπάει σε γέλια και απαντάει πως πρόκειται για παιδικό όπλο - παιχνίδι.

«Είναι παιδί που δεν καταλαβαίνει τον πόλεμο», δήλωσε ο κ. Al-Mohammad στο Sky News.

«Αποφάσισα να της μάθω ένα παιχνίδι προκειμένου να την προστατεύσω την ψυχολογία της από την κατάρρευση» εξήγησε ο Σύρος πατέρας.

Ο κ. Al-Mohammad δημοσίευσε το βίντεο του παιχνιδιού στα κοινωνικά δίκτυα, αντιπαραβάλλοντας τον τρόμο του πολέμου με την αθωότητα ενός παιδιού που ξεκαρδίζεται στα γέλια σε κάθε σφυροκόπημα και αεροπορικό βομβαρδισμό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο συγκίνησε πλήθος χρηστών οι οποίοι έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης και θαυμασμού για τους ηρωικούς γονείς.

Ένα σχόλιο επεσήμανε τον «τρόμο στις εκφράσεις του κ. Al-Mohammad λίγο πριν ξεσπάσει το γέλιο», ενώ άλλος δήλωσε ότι «το γέλιο αυτού του μικρού αγγέλου είναι πολύ πιο ισχυρό από το θόρυβο της βόμβας».

Το βίντεο από το δραματικό παιχνίδι πατέρα – κόρης, αρκετοί συσχέτισαν με τη διάσημη ταινία «La Vita è Bella», όπου ο Ρομπέρτο Μπενίνι φυλακισμένος με την οικογένειά του σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, προσπαθεί, στα μάτια του γιου του, να μετατρέψει τον αφόρητο πόνο σε ένα καθημερινό παιχνίδι.

Πηγή:Athens Voice

Δειτε Επισης

Το BBC εντόπισε στο Ιράκ τον πλέον καταζητούμενο δουλέμπορο-Η δράση του «Σκορπιού»
Η Γενική Συνέλευση στηρίζει το αίτημα των Παλαιστίνιων για ένταξή τους, ως πλήρες μέλος, στον Οργανισμό
ΓΓ ΟΗΕ: Μια χερσαία επίθεση στη Ράφα θα είναι τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή
Στις ΗΠΑ η Αστυνομία διέλυσε δύο καταυλισμούς φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών
Περίπου 30 τραυματίες από σύγκρουση τρένων στο Μπουένος Άιρες
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία
Ο αντιπρόεδρος της Μάλτας παραιτήθηκε λόγω σκανδάλου διαφθοράς
Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη μετρημένη διεύρυνση της επιχείρησης στη Ράφα
ΒΙΝΤΕΟ: Θρίλερ στην Αγία Πετρούπολη-Λεωφορείο με 20 επιβάτες κατέπεσε σε ποτάμι, τέσσερις νεκροί
Γιατί ναυάγησαν οι συνομιλίες Χαμάς και Ισραήλ στο Κάιρο