Επιχείρηση γοητείας του Ζάκερμπεργκ στις Βρυξέλλες

Ο επικεφαλής της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας Facebook, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, έγινε σήμερα δεκτός στις Βρυξέλλες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συζητήσουν για την κανονιστική ρύθμιση του διαδικτύου, δύο ημέρες πριν οι Βρυξέλλες παρουσιάσουν τη στρατηγική τους για την τεχνητή νοημοσύνη.
 
Η επίσκεψη στις Βρυξέλλες του ιδρυτή του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο ανήκουν επίσης οι ιστότοποι Instagram και Whatsapp, πραγματοποιείται τέσσερις εβδομάδες έπειτα από εκείνη του επικεφαλης της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, του Σαντάρ Πιτσάι, ο οποίος είχε καλέσει την ΕΕ να επιδείξει «συμμετρική προσέγγιση» αναφορικά με την κανονιστική ρύθμιση της τεχνητής ευφυΐας.
 
Ο Ζάκερμπεργκ έχει ραντεβού με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για την ψηφιακή βιομηχανία Μαργκρέτε Βεστάγκερ, τον επίτροπο Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν και την επίτροπο Δικαιοσύνης Βέρα Γιούροβα.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε μια «προκαταρκτική έρευνα» σχετικά με τις Google και Facebook για να διαπιστώσει πώς συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους και για ποιους σκοπούς.
 
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα από τη βρετανική οικονομική εφημερίδα Financial Times, ο Ζάκερμπεργκ υπογραμμίζει πως «οι γίγαντες της τεχνολογίας έχουν ανάγκη περισσότερη κανονιστική ρύθμιση».
 
«Δεν πιστεύω πως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις πρέπει να παίρνουν μόνες τόσες αποφάσεις όταν αυτές θίγουν θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες», γράφει.
 
Ο ίδιος υπενθυμίζει επίσης ότι πέρυσι «ζήτησε να υπάρξουν κανονιστικές ρυθμίσεις σε τέσσερις τομείς: τις εκλογές, τα επιβλαβή περιεχόμενα, την ιδιωτική ζωή και τη δυνατότητα μεταφοράς των δεδομένων».
 
Από την πλευρά του, ο επίτροπος Μπρετόν δηλώνει, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, πως «οι μεγάλες πλατφόρμες δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν λέγοντας, 'είμαστε ένα απλό δίκτυο τηλεπικοινωνιών'. Ο κόσμος αυτός έχει παρέλθει».
 
«Καθένας οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του όσον αφορά τις δηλώσεις και τα περιεχόμενα που ανταλλάσσονται στο Ίντερνετ. Αυτό γίνεται μέχρι τώρα στη βάση κωδίκων συμπεριφοράς και εθελοντικών προσεγγίσεων των μεγάλων παικτών», προσθέτει.
 
«Δεδομένων της έκτασης που έχουν λάβει ορισμένες παρεκκλίσεις και των κινδύνων για τη δημοκρατία, χρειάζεται μια περισσότερο υποχρεωτική και συγκεκριμένη προσέγγιση. Θα την οικοδομήσουμε με ευθύνη. Θα αποτελέσει το αντικείμενο του 'Digital Services Act' (σ.σ.: της νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες) την οποία ετοιμάζουμε για το τέλος της χρονιάς», πρόσθεσε.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα