Κυριακή 29 Μαρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

ΟΗΕ: «Ανέκδοτο» το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

  16/02/2020 22:24
ΟΗΕ: «Ανέκδοτο» το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

ΟΗΕ: «Ανέκδοτο» το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

  16/02/2020 22:24

Για εμπάργκο όπλων που έχει καταντήσει ανέκδοτο μίλησε η αναπληρώτρια απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Λιβύη.

Την προσήλωσή τους στις αποφάσεις της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη επαναβεβαίωσαν νωρίτερα σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στην διαδικασία, κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, έπειτα από πρόσκληση του Γερμανού ομολόγου τους, Χάικο Μάας.

powered by Rubicon Project

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός, ενώ συζήτησαν τους τρόπους επιτήρησης της εφαρμογής του εμπάργκο όπλων, ωστόσο η αναπληρώτρια απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Λιβύη Στέφανι Γουίλιαμς τόνισε ότι η κατάπαυση του πυρός βρίσκεται «επικίνδυνα κοντά στην κατάρρευση», ενώ το εμπάργκο όπλων «έχει καταντήσει ανέκδοτο», καθώς υπάρχουν, όπως είπε χαρακτηριστικά, παραβιάσεις από θάλασσα, στεριά και αέρα.

Τόνισε δε την ανάγκη να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών στις διάφορες πλευρές που αναμιγνύονται στην διαμάχη. Ο ειδικός απεσταλμένος Γασάν Σαλαμέ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή του, για λόγους υγείας.

Η αποψινή συνάντηση αποτελεί την πρώτη φάση της διαδικασίας παρακολούθησης (Follow up) που αποφασίστηκε τον προηγούμενο μήνα στο Βερολίνο.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας