Άλλαξε την πρόβλεψη του για τον κορωνοϊο ο ΠΟΥ-«Πολύ σοβαρή απειλή»

«Πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελεί η επιδημία του κορωνοϊού», προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάνοντας παράλληλα έκκληση στις χώρες να μοιράζονται τα δείγματα του ιού που διαθέτουν και να επιταχύνουν τις έρευνές τους για φάρμακα ή εμβόλια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Πρόβλεψη σοκ από ειδικό-Ο κορωνοϊός μπορεί να μολύνει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού

«Με το 99% των κρουσμάτων στην Κίνα, αυτή (η επιδημία) παραμένει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη χώρα αυτή, όμως αποτελεί και πολύ σοβαρή απειλή για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσιους στην εναρκτήρια ομιλία του σε συνέδριο στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ερευνητές και εθνικοί οργανισμοί, κάποιοι από τους οποίους μέσω βιντεοσύνδεσης από την ηπειρωτική Κίνα και την Ταϊβάν.

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στην Κίνα

Ακόμη 108 ασθενείς, αριθμός-ρεκόρ για ένα 24ώρο, έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στην Κίνα τη Δευτέρας 10 Φεβρουαρίου, με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει πλέον τους 1.016, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Τη Δευτέρα αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 κρούσματα της Κυριακής.

Συνολικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό έχει ανέλθει σε 42.638. 

Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν.

Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής Χουμπέι, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεπέρασαν τα χίλια τα θύματα του κορωνοϊού-Ρεκόρ νεκρών σε ένα 24ωρο

Απομακρύνσεις αξιωματούχων λόγω κορονοϊου

Το Πεκίνο διέταξε την απομάκρυνση τοπικών αξιωματούχων στην επαρχία Χουμπέι λόγω των «κακών» χειρισμών τους, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.  Συγκεκριμένα, απομακρύνθηκαν ο υπεύθυνος της επιτροπής Δημόσιας Υγείας της Επαρχίας και ο κομματικός υπεύθυνος στο ίδιο τομέα. Τη θέση των δύο αξιωματούχων αναλαμβάνει ο αναπληρωτής διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας Ουάνγκ Χιεσενγκ. 

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Xinhua η κεντρική κυβέρνηση έχει διατάξει εκατοντάδες εσωτερικές έρευνες για τον χειρισμό της κρίσης στην επαρχία Χουμπέι και στην πόλη Ουχάν. Την ίδια ώρα, αλλά κρατικά ΜΜΕ ρίχνουν μεγάλο μερίδιο της ευθύνης στον δήμαρχο της Ουχάν για την αποτυχία του να ελέγξει την κατάσταση.

Πηγή:liberal.gr

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν