ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ο Ερντογάν κουβαλά το φέρετρο θύματος του φονικού σεισμού

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στην ανατολική Τουρκία και την πόλη Ελαζίγ που επλήγη από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ.
 
Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που έδωσε η τουρκική προεδρία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθη στην κηδεία δυο εκ των θυμάτων του σεισμού. Στις εικόνες ο Τούρκος πρόεδρος στάθηκε πλάι στους συγγενείς όσων χάθηκαν, ενώ όπως φαίνεται, ο Ερντογάν επέλεξε να κουβαλήσει και εκείνος το φέρετρο ενός από τους νεκρούς του σεισμού.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην κηδεία μιας μητέρας και του γιου της που έχασαν τη ζωή τους στον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών, στην επαρχία Ελαζίγ, στην ανατολική Τουρκία, όπου μετέβη σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συγκλονιστική συνομιλία διασώστριας με εγκλωβισμένη στην Τουρκία-Στους 22 οι νεκροί

 
Ο Τούρκος πρόεδρος περιέγραψε τον σεισμό ως μια «δοκιμασία» για τη χώρα του. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ως κράτος και έθνος και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οι προσπάθειές μας σε όλες τις περιοχές όπου διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν» είπε στην κηδεία, επισημαίνοντας ότι η κρατική εταιρεία Στέγασης TOKI θα διασφαλίσει πως κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει «χωρίς φαγητό ή στέγη».

 
Φωτογραφήθηκε και με τα σωστικά συνεργεία
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας παρακολούθησε και την προσπάθεια των τουρκικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που θάφτηκαν στα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν από τον σεισμό.
 
Ο επίσημος λογαριασμός του Τούρκου προέδρου στο Twitter δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες του Ερντογάν. Σε κάποια από αυτές, ο Τούρκος φαίνεται να παρακολουθεί εμβρόντητος τα σωστικά συνεργία να μεταφέρουν κάποιον τραυματία από τα συντρίμμια του σεισμού.
Ακύρωσε το πρόγραμμά του
«Οι Αρχές λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα από τον σεισμό στην Τουρκία που έγινε αισθητός σε πολλές επαρχίες της χώρας» σχολίαζε χθες, λίγο μετά τον σεισμό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
 
Ο Ερντογάν ακύρωσε το πρόγραμμά του, βάσει του οποίου επρόκειτο να παραστεί στην 33η γενική συνέλευση του Συμβουλίου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (DEIK) στην Κωνσταντινούπολη, για να ταξιδέψει στην επαρχία Ελαζίγ, στα ανατολικά της χώρας.
 

Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου