Έκτακτη προειδοποίηση για τους ταξιδιώτες με φόντο τον κορανοϊό από το Στ. Ντιπάρτμεντ

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η παγκόσμια ιατρική κοινότητα μετά τη διαματική εξάπλωση του κοροναϊού που αφήνει πίσω του 18 νεκρούς στην Κίνα. Έκτακτα μέτρα λαμβάνει τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ. 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους ταξιδιώτες να βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση στην Κίνα λόγω της επιδημίας. 

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών στις ΗΠΑ αύξησαν στο 3 το επίπεδο συναγερμού όσον αφορά τα ταξίδια λόγω του κοροναϊού στην Κίνα, συστήνοντας στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε μη επουσιώδες ταξίδι στην Ουχάν, στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στις εξετάσεις για τον νέο κοροναϊό στη Βρετανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού της χώρας Μπόρις Τζόνσον, απαντώντας στις πληροφορίες ότι τέσσερις ασθενείς υποβλήθηκαν σε εξετάσεις σε νοσοκομεία της Σκωτίας.

«Αυτά τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικά και κανείς δεν έχει βγει θετικός στον ιό» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Σε καραντίνα πέντε πόλεις στην Κίνα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κίνα ενώ αυξήθηκαν σε πέντε οι πόλεις που έχουν μπει σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού.

Την ίδια ώρα, οι εορτασμοί για την Κινεζική Πρωτοχρονιά προβληματίζουν τις αρχές, καθώς εκατομμύρια Κινέζοι αναμένεται ότι θα ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα. Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι κλείνει η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας.

Κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ταϊβάν, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, το Μακάου και το Χονγκ Κονγκ. Το Βιετνάμ και η Σιγκαπούρη έχουν επιβεβαιώσει τα πρώτα τους κρούσματα. Παράλληλα, η Βρετανία έχει θέσει σε καραντίνα τέσσερις Κινέζους που πέταξαν από την Κίνα στη Σκωτία και εμφάνισαν συμπτώματα γρίπης.

Οι αρχές απαγόρευσαν κάθε συγκοινωνιακή σύνδεση από την Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι, όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός, ακυρώνοντας τα δρομολόγια λεωφορείων, πλοίων, μετρό, τρένων και αεροσκαφών. Παρόμοια μέτρα ανακοίνωσαν και κοντινές πόλεις, ενώ ταξιδιωτικοί περιορισμοί ισχύουν και σε μικρότερες πόλεις. Πέραν της Ουχάν και των Χουνγκκανγκ και Εζού, οι αρχές απέκλεισαν και δύο μικρότερες πόλεις, τις Τσιμπί και Τζιζιάνγκ.

Το υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου γουάν στην κυβέρνηση της επαρχίας Χουμπέι, για να βοηθήσει στον περιορισμό της επιδημίας από το σημείο που ξεκίνησε.

Η Τουρκία θα υποβάλλει σε ελέγχους τους επιβάτες όλων των πτήσεων που καταφθάνουν στη χώρα από την Κίνα, με τη χρήση θερμικών καμερών κατά την άφιξή τους, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία
Πρόταση Ισραήλ για ανακωχή έξι εβδομάδων στη Γάζα με αντάλλαγμα απελευθέρωση ομήρων