Ξύπνησε ο εφιάλτης του Έσσεξ... Εντοπίστηκαν 23 μετανάστες σε φορτηγό ψυγείο στο Βέλγιο

Νέα υπόθεση που θυμίζει κάτι από το θρίλερ στο Έσεξ με τα 39 πτώματα σε φορτηγό βλέπει και πάλι το φως της δημοσιότητας: 23 μετανάστες που φέρεται να προέρχονται από την Ερυθραία και επιδίωκαν να φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εντοπίστηκαν το πρωί μέσα σε φορτηγό ψυγείο κοντά στο λιμάνι Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Μπριζ.

Με τη θερμοκρασία εντός του φορτηγού ψυγείου στους 2 βαθμούς Κελσίου, η εισαγγελία διαβεβαίωσε πως «κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η ομάδα των μεταναστών πιθανότατα επιβιβάστηκε χθες το βράδυ στο φορτηγό που ήταν σε χώρο στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο της πόλης Βαρέμ, στην επαρχία της Λιέγης, στη Βαλλονία (στο νότιο Βέλγιο). Η σκέψη τους ήταν να ακολουθήσουν μια απ 'ευθείας διαδρομή προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, το φορτηγό έπρεπε πρώτα να εκφορτώσει σε μια εταιρία στη βιομηχανική ζώνη Ζεεμπρούγκε, ανάντη του λιμανιού, όπου τελικά εντοπίστηκαν οι μετανάστες, σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές. Οι 23 παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία τόνισε ότι υπήρχαν τρεις γυναίκες μεταξύ των μεταναστών και ότι κάποιοι φέρεται ότι είναι Σουδανοί.

Στο λιμάνι Ζεεμπρούγκε ένα ψυχόμενο εμπορευματοκιβώτιο φορτώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, μέσα στο οποίο βρέθηκαν, λίγο μετά την εκφόρτωσή του σε βρετανικό λιμάνι, οι σοροί 39 Βιετναμέζων μεταναστών.

Σύμφωνα με τα φλαμανδικά μέσα ενημέρωσης, ο κυβερνήτης της Δυτικής Φλάνδρας, ο Καρλ Ντεκαλουέ ζήτησε από το βελγικό κράτος να ενισχύσει τους ελέγχους στο Ζεεμπρούγκε - μια από τις πλατφόρμες μεταφοράς εμπορευμάτων στην Βρετανία.

«Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξουν πρώτα νεκροί, ώστε κάποιοι να ξυπνήσουν», κατήγγειλε ο κυβερνήτης, υπενθυμίζοντας την ανατροπή το πρωί της Τρίτης ανοιχτά του Ντε Παν μιας βάρκας με 14 μετανάστες.

Μεταξύ των τελευταίων, έξι συνελήφθησαν, ενώ άλλοι οκτώ δεν έχουν βρεθεί. Ωστόσο, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, αυτοί οι οκτώ κατάφεραν να επιστρέψουν στην ακτή.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Βαθιά ανήσυχος ο Γκουτέρες για τις πληροφορίες περί νέων αεροπορικών βομβαρδισμών κατά αμάχων στη Μιανμάρ
Σαρλ Μισέλ: Αν θέλει ειρήνη η Ευρώπη πρέπει να ετοιμαστεί για πόλεμο
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Τραγωδία στην Κολομβία-Πετούσε με αλεξίπτωτο πλαγιάς για να ξεπεράσει τη φοβία της και σκοτώθηκε
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη μετά από ένα μήνα
Άγγιξε τους 62 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στη Βραζιλία-Γεμάτες οι παραλίες στο Ρίο
Μόλις 15 λεπτά πριν τα σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων βγήκε η προειδοποίηση
Ουδέτερη ζώνη στην Ουκρανία ετοιμάζει ο Πούτιν
Δεν έπεισε Μπορέλ, Γαλλία και Γερμανία η νίκη Πούτιν-«Οι εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση»
Με την πρόταση για εκεχειρία διάρκειας 42 ημερών πάει στο Κατάρ η Ισραηλινή αντιπροσωπεία