Πιθανό κρούσμα κοροναϊού και στη Σκωτία-Παγκόσμιος συναγερμός

Πιθανό κρούσμα κοροναϊου, εξετάζουν οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στη Σκωτία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΠΟΥ: Πιο εύκολη απ' όσο πιστεύαμε η μετάδοσή του κορανοϊου από άνθρωπο σε άνθρωπο

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης δύο Κινέζοι ταξιδιώτες που έφθασαν στη Σκωτία, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα που ομοιάζουν με γρίπη.

Οι ασθενείς πιστεύεται ότι προέρχονται από το Βουχάν, την πόλη που βρίσκεται στην καρδιά της εκδήλωσης του ιού, η οποία έχει σκοτώσει 17 άτομα και ενδέχεται να μολυνθεί μέχρι 10.000. 

Σημειώνεται ότι ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει η επιδημία του κοροναϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 17 νεκροί, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν τα 634.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και τρίτη πόλη της Κίνας σε καραντίνα από τον κορανοϊό

Οι κινεζικές αρχές παίρνουν μέτρα για να αποφύγουν την εξάπλωση του ιού. Ήδη, η πόλη του Πεκίνου ακύρωσε μερικές από τις πλέον δημοφιλείς εκδηλώσεις για την Κινεζική πρωτοχρονιά.

Η Απαγορευμένη Πόλη, το διασημότερο ιστορικό μνημείο της Κίνας, θα κλείσει μέχρι νεωτέρας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλον τον κόσμο, ανακοινώθηκε εξάλλου σήμερα από τον θεσμό.

Το παλιό ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας θα κλείσει τις πύλες του από το Σάββατο «για να αποφευχθούν μολύνσεις που συνδέονται με τη συγκέντρωση επισκεπτών», αναφέρει το μουσείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και τρίτη πόλη σε καραντίνα

Πλέον και τρίτη πόλη μπαίνει σε καραντίνα -εκτός από την πόλη Ουχάν τέθηαν σήμερα άλλες δύο, η Χουνγκκανγκ και η Εζού- οι προβλέψεις των ειδικών εμφανίζονται δυσοίωνες. «Τα χειρότερα έπονται», προειδοποιούν οι επιστήμονες εκτιμώντας ότι τα κρούσματα μόνο στην πόλη Ουχάν μπορεί να φθάσουν τις τέσσερις χιλιάδες. «Τα κακά νέα είναι ότι τα χειρότερα έπονται καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να αυξάνεται», προειδοποίησε ο ερευνητής Λάρι Χιου.

Η Χουανγκγκάνγκ είναι η δεύτερη κινεζική πόλη, μετά τη Ουχάν, που μπαίνει σε καραντίνα. Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι «οι κάτοικοι δεν πρέπει να βγαίνουν από την πόλη, αν δεν συντρέχουν ειδικοί λόγοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιδημίες που προκαλούν παγκόσμιο τρόμο-Από τον Έμπολα στον κορανοϊό

Tην ίδια ώρα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», επικαλούμενοι εμπειρογνώμονες από το «Imperial College» του Λονδίνου, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόνο στην πόλη Ουχάν μπορεί να φθάσει τις τέσσερις χιλιάδες και στη χειρότερη περίπτωση να αγγίξει τις 9.700.

Ο νέος κοροναϊός έχει ήδη μολύνει ταξιδιώτες από την Ταϊλάνδη, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν και την Βραζιλία, καθώς κι έναν Αμερικανό από το Σιάτλ.

Aναλύοντας το γενετικό του υλικό, η μελέτη των ειδικών, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Medical Virology» έδειξε ότι πρόκειται για ένα δείγμα ή ανασυνδυασμό δύο κοροναϊών - ο ένας είναι γνωστό ότι μολύνει τις νυχτερίδες και ο άλλος είναι άγνωστης προέλευσης.

Πηγή: Έθνος/Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ο Μισέλ απάντησε στον Τραμπ για την στήριξη στην Ουκρανία-«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους»
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Το βέτο ΗΠΑ έγειρε την πλάστιγγα κατά ψηφίσματος για ένταξη Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Οκτώ νεκροί από ρωσικά πλήγματα στη νότια Ουκρανία