Ο Τραμπ εκδίωξε αξιωματούχο του που συμμετείχε στις συνομιλίες με Μητσοτάκη

Ο Άντριου Πικ, ο ανώτερος διευθυντής για τις Ευρωπαϊκές και Ρωσικές Υποθέσεις στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (NSC), τέθηκε από την Παρασκευή σε διοικητική άδεια. Ο κ. Πικ συμμετείχε στις συνομιλίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει το hellasjournal.com, ήταν ο αξιωματούχος που πρώτος ενημέρωσε για την έναρξη προσπάθειας εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση στο Αιγαίο.
 
Ακολούθησε μετά ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος ενημέρωσε τους Έλληνες ανταποκριτές ότι θα ηγηθεί ο ίδιος της προσπάθειας. Δεν φαίνεται ότι η διαθεσιμότητά του έχει σχέση με την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού. Πιθανότατα να αφορά τις έρευνες για την Ουκρανία. Την πληροφορία για την εκδίωξη του κ. Peek δημοσίευσε πρώτος ο ιστότοπος AXIOS και την επιβεβαίωσε πηγή του CNN.
 
O Πικ, είναι ο τρίτος αξιωματούχος που κατείχε αυτή τη θέση και αναγκάστηκε να την εγκαταλείψει. Την Παρασκευή άνδρες της ασφάλειας του Λευκού Οίκου τον συνόδευσαν έξω από τους χώρους της προεδρικής κατοικίας χωρίς καμία εξήγηση. Ο αξιωματούχος είχε ανώτερη θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ασχολείτο με θέματα που αφορούσαν την Ευρώπη και τη Ρωσία. Συμμετείχε σε υψηλού επιπέδου και απόρρητες συναντήσεις στο Λευκό Οίκο. Προηγουμένως κατείχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του Αναπληρωτή Βοηθού Υφυπουργού για το Ιράκ και το Ιράν.
 
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, ο Πικ ετέθη σε διοικητική άδεια εν αναμονή μιας «έρευνας σχετικά με θέματα ασφάλειας». Ο Peek είχε προγραμματίσει να συνοδεύσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο ταξίδι του, αυτή την εβδομάδα, στο Νταβός της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά το όνομα του αφαιρέθηκε από τον κατάλογο την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν δύο πηγές στο CNN. Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας που ρωτήθηκε σχετικά, δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο, λέγοντας: «Δεν συζητάμε θέματα προσωπικού».
 
Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στις ΗΠΑ-Συνελήφθη 22χρονος