Τετάρτη 19 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις επιδιώξεις Γερμανίας-Τουρκίας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

  18/01/2020 19:09
Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις επιδιώξεις Γερμανίας-Τουρκίας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

Τα γερμανικά ΜΜΕ για τις επιδιώξεις Γερμανίας-Τουρκίας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου

  18/01/2020 19:09

Η ιστοσελίδα του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού ARD αναρωτιέται τι θέλει να επιτύχει η Τουρκία στη Λιβύη, για να απαντήσει πως ο Τούρκος Πρόεδρος επιδιώκει τα δικά του συμφέροντα στη Λιβύη, τα οποία σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ιστοσελίδα της Deutsche Welle φιλοξενεί εμπειρογνώμονα της Βόρειας Αφρικής στη δεξαμενή σκέψης Chatham House του Λονδίνου, ο οποίος αμφιβάλλει ότι η Γερμανία θα τα καταφέρει. Χώρες που έχουν άμεση στρατιωτική εμπλοκή στη Λιβύη και συνεργάστηκαν απευθείας με ένα  από   τα  εμπόλεμα   μέρη   θα   ασκούσαν   μεγαλύτερη   επιρροή   στην   πολιτική διαδικασία, δηλώνει ο εμπειρογνώμονας Eaton, για να προσθέσει πως «Η Γερμανία δεν έχει κάνει  "ούτε το ένα ούτε  το  άλλο".

Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης είναι δύσκολες   επειδή   η   διεθνής   κοινότητα   και   ακόμα   και   οι   Ευρωπαίοι   εταίροι   της Γερμανίας είναι πολύ διχασμένοι στο ζήτημα της Λιβύης. Ειδικά από τη στιγμή που οι Τούρκοι και οι Ρώσοι διαδραμάτισαν τόσο ισχυρό ρόλο στη Λιβύη και αναμένουν η εμπλοκή τους να αποδώσει υπό την μορφή εμπορικών συμφωνιών με τον ενεργειακό προμηθευτή Λιβύη, ο Eaton πιστεύει  ότι η Γερμανία θα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιήσει τις επιθυμίες της».

Το ίδιο Μέσο με τίτλο “Λιβύη: Η οργή των Αράβων εναντίον της Τουρκίας” υποστηρίζει πως η συμμαχία μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και του Λίβυου Σάρατζ  προκαλεί   αγανάκτηση   σχεδόν   σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο. Το εγχείρημα του Ερντογάν είναι παράτολμο. Εάν ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία Σάρατζ ηττηθεί στον αγώνα για την εξουσία στη Λιβύη, ο Eρντογάν  θα χάσει επίσης το παιχνίδι πόκερ για τα οικόπεδα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, καθώς οι συμφωνίες θα υφίστανται μόνο υπό τον Σάρατζ.

Από την άλλη πλευρά,συνεχίζει το δημοσίευμα, αν επικρατήσει ο Χαφτάρ, μια από τις πρώτες ενέργειές  του θα είναι να ακυρώσει τη  συμφωνία με την Τουρκία.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας