Σάββατο 22 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άρθρο του Ερντογάν στο Politico: Η ειρήνη στη Λιβύη περνά από την Τουρκία

  18/01/2020 11:29
Άρθρο του Ερντογάν στο Politico: Η ειρήνη στη Λιβύη περνά από την Τουρκία

Άρθρο του Ερντογάν στο Politico: Η ειρήνη στη Λιβύη περνά από την Τουρκία

  18/01/2020 11:29
Με άρθρο του στο Politico ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται στην κατάσταση στη Λιβύη και στον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει η χώρα του, εν όψει και της Διάσκεψης στο Βερολίνο, όπου θα αποφασιστεί, εν πολλοίς, το μέλλον της Βόρειας Αφρικής.
 
Η Λιβύη δοκιμάζεται από έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο επί σχεδόν μία δεκαετία, αναφέρει στην αρχή ο Τούρκος πρόεδρος, συμπληρώνοντας: Παρ' όλα αυτά, η διεθνής κοινότητα απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ώστε να φέρει το τέλος στη βία και να αποκατασταθούν η ειρήνη και η σταθερότητα. Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες της απάθειας.
 
Στη συνέχεια, ο Ερντογάν στρέφει τα βέλη του κατά του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και των συμμάχων του, χωρίς όμως να αναφέρει την Ελλάδα: «Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης απειλείται από την επίθεση του στρατάρχη Χαφτάρ. Οι ένοπλες ομάδες του, οι οποίες δρουν πραξικοπηματικά στη χώρα, υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μεταξύ άλλων.
 
Παρά τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας πολιτικής λύσης, όπως η συμφωνία Skhirat το 2015, ο κόσμος έχει εργαστεί πολύ σε διπλωματικό επίπεδο για τη Λιβύη. Στην Ευρώπη, το Λιβυκό δίχασε την ήπειρο, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι γραμμή θα ακολουθήσει για το ζήτημα. Η Γερμανία, που υποστηρίζει τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, θα φιλοξενήσει ένα συνέδριο ειρήνης στο Βερολίνο την Κυριακή. Αντίθετα, η  Γαλλία έχει συνταχθεί με τον πραξικοπηματία Χαφτάρ, εναντίον δηλαδή της νόμιμης κυβέρνησης».
 
Πηγή: Έθνος
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας