Ο Άλαν Ντέρσοβιτς και ο Κένεθ Σταρ εντάσσονται στην υπερασπιστική ομάδα του προέδρου Τραμπ

Ο γνωστός συνταγματολόγος Άλαν Ντέρσοβιτς θα μετέχει στην ομάδα των συνηγόρων του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη δίκη του στη Γερουσία που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό σήμερα.
 
Στην ίδια ομάδα θα ενταχθεί και ο πρώην εισαγγελέας Κένεθ Σταρ, ο οποίος έγινε παγκοσμίως διάσημος τη δεκαετία του 1990, όταν ερευνούσε την εξωσυζυγική σχέση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με την ασκούμενη του Λευκού Οίκου Μόνικα Λεβίνσκι.
 
«Ο καθηγητής Ντέρσοβιτς θα παρουσιάσει τα συνταγματικά επιχειρήματα κατά της καθαίρεσης» του προέδρου, ανέφερε το γραφείο του σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
 
Επικεφαλής της ομάδας των δικηγόρων του προέδρου θα είναι ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πατ Τσιπολόνε και ο προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ, ο Τζέι Σέκουλοου. Σύμφωνα με μια πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, άλλοι δύο δικηγόροι, οι Παμ Μπόντι και Ρόμπερτ Ρέι, θα ενταχθούν επίσης στην ομάδα αυτήν. Ο Ρέι είχε διαδεχτεί τον Κένεθ Σταρ στην έρευνα κατά του Κλίντον.
 
Η δίκη ξεκίνησε επισήμως την Πέμπτη, με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και ορκωμοσία των κατηγόρων, όμως η ακροαματική διαδικασία θα αρχίσει ουσιαστικά την Τρίτη, με τις εναρκτήριες δηλώσεις των δύο πλευρών.
 
Η Γερουσία αναμένεται ότι θα απαλλάξει τον Τραμπ από τις κατηγορίες, καθώς κανείς από τους 53 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές δεν έχει ταχθεί υπέρ της καθαίρεσης του προέδρου. Για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων του Σώματος.
 
Ο Ντέρσοβιτς είναι γνωστός στους νομικούς κύκλους των ΗΠΑ και όχι μόνο εδώ και δεκαετίες. Είναι καθηγητής στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και μετείχε στην αποκαλούμενη “Dream Team” των δικηγόρων που, το 1995, πέτυχαν την απαλλαγή του Ο.Τζ. Σίμπσον ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της συζύγου του και ενός φίλου της.
 
Επικεφαλής της ομάδων των επτά κατηγόρων θα είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής και πρώην ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Λος Άντζελες, Άνταμ Σιφ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα