Ο Λευκός Οίκος παρανόμησε παρακρατώντας τη βοήθεια για Ουκρανία

Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να παρακρατήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία συνιστά παραβίαση του νόμου, ανέφερε σήμερα ένας ανεξάρτητος οργανισμός ελέγχου της κυβέρνησης.

Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού "παρακράτησε κονδύλια για λόγους πολιτικής, κάτι που δεν επιτρέπεται" από τον νόμο, επισήμανε στην έκθεσή του το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (US Government Accountability Office- GAO).

Η έκθεση δημοσιεύτηκε πριν από την έναρξη της δίκης για καθαίρεση σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην αμερικανική γερουσία και αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες του Λευκού Οίκου να δικαιολογήσει τις ενέργειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι.

"Η πιστή εκτέλεση του νόμου δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να υποκαθιστά με τις προτεραιότητες της δικής της πολιτικής εκείνες που το Κογκρέσο θέσπισε σε νόμο" τονίζει το GAO, σημειώνοντας πως οι βουλευτές "νομίμως διέθεσαν 250 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία το φορολογικό έτος 2019".

Ο Τραμπ παραπέμφθηκε σε δίκη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τη 18η Δεκεμβρίου. Κατηγορείται ότι άσκησε πιέσεις στην Ουκρανία για να ανακοινώσει μια έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, μεταξύ των φαβορί του Δημοκρατικού Κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στις προεκλογικές εκλογές φέτος, παρακρατώντας κρίσιμη στρατιωτική βοήθεια.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, με αφορμή την έκθεση από την ανεξάρτητη κοινοβουλευτική ομάδα, κατηγόρησε με τη σειρά της τη διοίκηση Τραμπ ότι παραβίασε τον νόμο παρακρατώντας τη βοήθεια για την Ουκρανία, την οποία είχε εγκρίνει το Κογκρέσο.

"Το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, ο Λευκός Οίκος, η διοίκηση παραβίασαν, το λέω αυτό, παραβίασαν τον νόμο" είπε η Πελόζι σε δημοσιογράφους.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ