Τετάρτη 19 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Άρχισαν δουλειά οι Κύπριοι εμπειρογνώμονες στην Αλβανία-Γίνονται έλεγχοι καταλληλότητας κτιρίων

  12/12/2019 09:46
Άρχισαν δουλειά οι Κύπριοι εμπειρογνώμονες στην Αλβανία-Γίνονται έλεγχοι καταλληλότητας κτιρίων

Άρχισαν δουλειά οι Κύπριοι εμπειρογνώμονες στην Αλβανία-Γίνονται έλεγχοι καταλληλότητας κτιρίων

  12/12/2019 09:46
Στην Αλβανία, μηχανικοί και αρχιτέκτονες, συνοδευόμενοι από ξένους εμπειρογνώμονες από την Ιταλία, Κύπρο, Ελβετία, Γαλλία, Ρουμανία και Ισραήλ, συνεχίζουν τη διενέργεια μετασεισμικού ελέγχου καταλληλότητας κτιρίων στην πληγείσα από τον πολύνεκρο σεισμό της 26ης Νοεμβρίου περιοχή Ντουρές.
 
Όπως μεταδίδει το Αλβανικό Πρακτορείο ΑΤΑ, οι εμπειρογνώμονες ενημερώνουν τους κατοίκους ότι όταν τοποθετηθεί κόκκινο σημάδι έξω από κτίριο ή σπίτι, αυτό σημαίνει ότι είναι ακατάλληλο και όταν τοποθετηθεί πράσινος σταυρός, το σπίτι ή κτίριο είναι ασφαλές.
 
Το πρακτορείο μεταδίδει ότι είδε επί τόπου την επιθεώρηση κτιρίων από την ομάδα Αλβανών και Κυπρίων εμπειρογνωμόνων στην περιοχή 1 στο Ντούρες.
 
Σύμφωνα με την μηχανικό Mimoza Sejdini,η ομάδα του επιθεωρεί την περιοχή που καλύπτει ο Δήμος Ντουρές από τις 3 Δεκεμβρίου για να βοηθήσει στην επιθεώρηση οικοδομών που έχουν επηρεαστεί από το σεισμό. Από χθες, Κύπριοι εμπειρογνώμονες συνδράμουν τις επιθεωρήσεις στην περιοχή.
 
Αν και αρκετά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, εντούτοις τα θεμέλιά τους δεν επηρεάστηκαν, είπε.
 
Έχουμε διαπιστώσει ερείπια που ενδεχομένως να καταρρεύσουν και έχουν ενημερωθεί σχετικά οι κάτοικοι όπως αποφύγουν την είσοδό τους σε αυτούς τους χώρους Τα κίτρινα σημάδια έξω από κτίρια καταδεικνύουν ότι τα κτίρια θα είναι ασφαλή μόλις επιδιορθωθούν ενώ τα πράσινα καταδεικνύουν ότι τα κτίρια είναι ασφαλή.
 
Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων, διαπίστωσαν ότι ο πανικός των κατοίκων είναι μεγαλύτερος από τη ζημιά που έχουν υποστεί τα σπίτια τους.
 
Μερικοί νομίζουν ότι μια ρωγμή μπορεί να προκαλέσει κατάρρευση ενός κτιρίου, κάτι το οποίο δεν αληθεύει. Ο δυνατός σεισμός στοίχισε ψυχολογικά στους κατοίκους οι οποίοι συνεχίζουν να φοβούνται για τη ζωή τους Ελπίζω ότι αυτό θα περάσει με τον χρόνο, συμπλήρωσε η κ. Sejdini.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας