Μ. Τζόνσον: Όχι στους ανειδίκευτους μετανάστες

Τη δέσμευση ότι ο αριθμός των μεταναστών που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωθεί αν ο ίδιος παραμείνει πρωθυπουργός, έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Κυριακή.

Μιλώντας στο Sky News ο κ. Τζόνσον επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του θα εφαρμόσει μετά από το Brexit ένα μεταναστευτικό σύστημα αξιολόγησης και βαθμοδότησης κάθε επίδοξου μετανάστη με βάση τις δεξιότητές του, στα πρότυπα του συστήματος της Αυστραλίας.

Το σύστημα θα επιτρέπει τη χωρίς πολλές διατυπώσεις έλευση στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλοδαπών πολιτών που θα θεωρούνται υψηλής ειδίκευσης ή «εξαιρετικού ταλέντου».

Αντίθετα, θα είναι δύσκολο για χαμηλής ειδίκευσης και ανειδίκευτους επίδοξους μετανάστες να έρχονται στη χώρα, εκτός εάν προκύπτει συγκεκριμένη ανάγκη για εργατικό δυναμικό σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στον οικοδομικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η έλευση εργατών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το σύστημα θα αφορά χωρίς διάκριση πολίτες τόσο από χώρες της ΕΕ όσο και από τον υπόλοιπο κόσμο. Προβλέπεται ότι θα τεθεί σε ισχύ από την αρχή του 2021, δηλαδή αμέσως μετά από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit.

Ο Μπόρις Τζόνσον επέμεινε ότι δεν είναι «εχθρικός» έναντι της μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι είναι χαρούμενος να καλωσορίσει στη χώρα μετανάστες «εφόσον έχουν κάποιο ταλέντο» και εφόσον «μπορούν να συνεισφέρουν στη χώρα μας».

Ανέπτυξε τις τρεις κατηγορίες στις οποίες θα υπάγονται οι επίδοξοι μετανάστες μετά από το Brexit: «Άνθρωποι που είναι πρώτοι βιολιστές, πυρηνικοί φυσικοί, πρίμα μπαλαρίνες, οτιδήποτε τέτοιο, θα έρχονται - βασιλιάδες και βασίλισσες των νεοφυών επιχειρήσεων, θα έρχονται, απλώς και μόνο λόγω του τι μπορούν να προσφέρουν".

"Μετά θα υπάρχουν οι ειδικευμένοι εργάτες και θα έχουμε ένα σύστημα ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να έρχονται για να εργάζονται στο NHS (εθνικό σύστημα υγείας) ή οπουδήποτε. Και έπειτα θα υπάρχει άλλη μία κατηγορία, που θα είναι μια ομάδα για συγκεκριμένους τομείς που δε θα έχουν αυτόματο δικαίωμα να μένουν, αλλά θα έρχονται για να κάνουν συγκεκριμένες δουλειές και θα μένουν για λίγο».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»