Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ-Ανακοινώθηκε η παραπομπή Τραμπ (vid)

Την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
 

«Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη λύση», είπεΠε μεταξύ άλλων. Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε πως κατά την άποψή της ο Τραμπ αποτελεί απειλή για το Σύνταγμα και τη χώρα, σύμφωνα και με όσα ακούστηκαν από τους νόμιμους ειδικούς χθες για την έρευνα σε βάρος του Αμερικανού προέδρου.
 

 

Δυστυχώς, αλλά με αυτοπεποίθηση και ταπεινότητα σήμερα ζητώ από τους εκπροσώπους μας να προχωρήσουν με τη διαδικασία των άρθρων αποπομπής» είπε η Πρόεδρος της Βουλής. «Ο πρόεδρος δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το ενεργήσουν» συνέχισε η Πελόζι. «Αν επιτρέψουμε στον πρόεδρο να βρίσκεται υπεράνω του νόμου, το κάνουμε θέτοντας σε κίνδυνο την δημοκρατία μας» ανέφερε στο διάγγελμά της η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ.

«Στην Αμερική, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» πρόσθεσε εμφατικά. Το διάγγελμα της έρχεται μετά και την γνωμοδότηση τριών συνταγματολόγων που απευθυνόμενοι στους Αμερικανούς βουλευτές διατύπωσαν την άποψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε την εξουσία πιέζοντας την Ουκρανία να ξεκινήσει έρευνα, από την οποία θα είχε πολιτικό όφελος.

Η απόφαση, ανοίγει κατά κάποιους, το δρόμο για την καθαίρεση του αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πολλές οι κατηγορίες που του προσάπτουν μεταξύ αυτών και κατάχρηση του αξιώματός του. Εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν πριν το νέο έτος.

Με παραπέμπουν για το τίποτα

Στην πρώτη του αντίδραση, μέσω Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι τον παραπέμπουν για το "τίποτα". 

«Δεν είναι αυτό που είχαν κατά νουν οι ιδρυτές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως αυτό σημαίνει πως θα χρησιμοποιείται αυτή η πρόνοια συστηματικά για να επιτίθενται σε μελλοντικούς Προέδρους. «Θα νικήσουμε!», τόνισε.

 

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα