Ιταλός πολιτικός κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του μέσα στη Βουλή

Μια πολύ... δημόσια πρόταση γάμου αποφάσισε να κάνει ένας πολιτικός μέσα στο ιταλικό κοινοβούλιο, προκαλώντας τον ενθουσιασμό αρκετών συναδέλφων του αλλά και τον ελαφρυ εκνευρισμό της έδρας.
 
Ο 33χρονος Φλάβιο Ντι Μούρο, βουλευτής του κόμματος της ακροδεξιάς Λέγκας, συμμετείχε σε μία σοβαρή συζήτηση στη βουλή για τα έργα ανακατασκευής που πραγματοποιούνται μετά τους σεισμούς του 2016 που έπληξαν τη χώρα. Όταν σηκώθηκε όμως και πήρε όμως τον λόγο, δεν αναφέρθηκε στο επίμαχο ζήτημα του κοινοβουλευτικοί debate αλλά σε κάτι πολύ πιο προσωπικό.
 
Κάνοντας μία μικρή εισαγωγή για τις επιπτώσεις που έχει το φορτωμένο εργασιακό πρόγραμμα των βουλευτών στην προσωπική τους ζωή, ο Ντι Μούρο είπε, σύμφωνα με τους New York Times: «Παραμελούμε τις αληθινές αξίες, τους ανθρώπους που νοιάζονται για εμάς, αυτούς που αγαπάμε». «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μένα» πρόσθεσε ο βουλευτής, ζητώντας την προσοχή του θεωρείου. Στη συνέχεια, έσκυψε κάτω από το έδρανό του και, όταν στάθηκε ξανά όρθιος, είχε στο χέρι του ένα ανοιχτό κουτί κοσμηματοπωλείου, το οποίο περιείχε ένα δαχτυλίδι.
 
Σηκώνοντάς το ψηλά, προς τη μεριά του θεωρείου όπου καθόταν η καλή του, Ελίζα ντε Λέο, ο βουλευτής είπε: «Ελίζα, θα με παντρευτείς;». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκινημένη γυναίκα απάντησε καταφατικά στη ρομαντική πρόταση, χωρίς ωστόσο να καταγραφεί η απάντησή της από τις κάμερες.
 
Αμέσως, συνάδελφοί του από το κόμμα της Λέγκας σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειροκροτούν, ενώ κάποιοι έσπευσαν να αγκαλιάσουν τον βουλευτή. «Είσαι φοβερός», του φώναξαν κάποιοι με ενθουσιασμό. Ακόμα και ένας βουλευτής στο πίσω μέρος που ήταν απορροφημένος στο κινητό του κατά τη διάρκεια της πρότασης γάμου, το άφησε επιτέλους στην άκρη για να χειροκροτήσει!
 

Πάντως ο πρόεδρος του κοινοβουλίου και μέλος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Ρομπέρτο Φίκο, δεν έδειξε να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό των συναδέλφων του Ντι Μούρο. Μάλιστα, επέπληξε τον βουλευτή επειδή χρησιμοποίησε κοινοβουλευτικό χρόνο για ένα προσωπικό του ζήτημα, κατά τη διάρκεια μιας άκρως σοβαρής συζήτησης. Έτσι, ζήτησε να επικρατήσει ξανά τάξη στην αίθουσα, χτυπώντας το μεταλλικό καμπανάκι του.
 
Όταν όμως στη συνέχεια πήρε τον λόγο η Στεφανία Πετζοπάνε, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, φρόντισε να συγχαρεί και από τη δική της μεριά το ευτυχισμένο ζευγάρι. «Όταν υπάρχει αγάπη, το συναίσθημα αυτό ενώνει τους ανθρώπους», είπε η βουλευτής, με τα λόγια της να δέχονται το χειροκρότημα πολλών βουλευτών. «Καταλαβαίνω πολύ καλά αλλά ας συνεχίσουμε», τη διέκοψε ξανά ο «αυστηρός» πρόεδρος, που δεν έδειχνε διατεθειμένος να δεχτεί άλλους περισπασμούς στη συζήτηση.
 
Ο 33χρονος Ντι Μούρο είπε σε συνέντευξη ότι άδραξε την ευκαιρία να κάνει έκπληξη στην καλή του, εκμεταλλευόμενος την τριήμερη επίσκεψή της στη Ρώμη. Το ζευγάρι είναι μαζί για έξι χρόνια και προτού εκλεγεί βουλευτής το 2018 ζούσαν μαζί στην Βεντιμίλια, στα βορειοδυτικά της χώρας.
 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αναθεώρηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της ΕΕ ενέκρινε το ΕΚ
Ο Μπάιντεν επικύρωσε νόμους για Ουκρανία-Ισραήλ και την απαγόρευση του TikTok
Επιχείρηση Ισραήλ στον νότιο Λίβανο, προχωράει η επίθεση στη Ράφα
Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών