Τρίτη 21 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κάνουν και στη Βρετανία τους… αρρώστους για να μην πάνε δουλειά

  22/11/2019 10:52
Κάνουν και στη Βρετανία τους… αρρώστους για να μην πάνε δουλειά

Κάνουν και στη Βρετανία τους… αρρώστους για να μην πάνε δουλειά

  22/11/2019 10:52
Δύο στους πέντε Βρετανούς κάνουν τους... άρρωστους για να μην πάνε στο γραφείο, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου «Com Res» που διεξήχθη για λογαριασμό του BBC.
 
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα ρωτήθηκαν για την ηθική και τις αξίες τους και παραδέχτηκαν ότι λένε ψέμματα στον εργοδότη τους για δύο κυρίως λόγους:
 
Πρώτον, για να μην εργαστούν κάνοντας ότι είναι άρρωστοι και, δεύτερον, καρπώνονται την ιδέα άλλων για να επωφεληθούν οι ίδιοι. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που είναι πιο νέοι σε ηλικία, λένε πιο συχνά ψέματα
 
Ο μέσος Βρετανός εργαζόμενος λαμβάνει ετησίως περίπου τέσσερις ημέρες αναρρωτική άδεια, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της Βρετανίας. Οι συνηθέστεροι λόγοι που επικαλούνται οι εργαζόμενοι στη Βρετανία για να μην πάνε στην εργασία τους (στοιχεία του 2018) είναι το κοινό κρυολόγημα, τα μυοσκελετικά προβλήματα (όπως ο πόνος στην πλάτη), οι ψυχικές νόσοι και «άλλες» ασθένειες.
 
Η έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη σε σε 3.655 ενήλικες άνω των 16 ετών.
 
Επίσης οι Βρετανοί καλύπτουν τους συναδέλφους τους που ξέρουν ότι προσποιούνται πως είναι άρρωστοι για να απουσιάσουν από την εργασία τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 66% δεν θα έλεγε στο αφεντικό τους ότι οι συνάδελφοί τους που απουσιάζουν από το γραφείο, λένε ψέματα ότι είναι άρρωστοι.
 
Πηγή: Έθνος
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας