Σάββατο 26 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας ζητούν οι Γερμανοί Πράσινοι

  18/11/2019 21:13
Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας ζητούν οι Γερμανοί Πράσινοι

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας και το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας ζητούν οι Γερμανοί Πράσινοι

  18/11/2019 21:13
Τηλεγράφημα   του  Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων  (DPA)   με   τίτλο   «Οι Πράσινοι ζητούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας και το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας» αναφέρεται πως εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία, οι Πράσινοι ζήτησαν κυρώσεις κατά του εταίρου στο ΝΑΤΟ, το τέλος της προσφυγικής συμφωνίας της ΕΕ και τον τερματισμό της αποστολής του ομοσπονδιακού στρατού κατά του ΙΚ.
 
Το σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε το Σάββατο στο κομματικό συνέδριο του κόμματος με λίγες μόνο αποχές.
 
Σύμφωνα με το ψήφισμα αυτό, απαιτούνται συγκεκριμένα οι ακόλουθες κυρώσεις:
 
-Οικονομικές κυρώσεις κατά του Προέδρου της Τουρκίας  Ερντογάν  όπως και κατά των μελών της τουρκικής κυβέρνησης και του στρατού.
 -Πλήρης   τερματισμός   όλων   των   εξαγωγών   στρατιωτικού   εξοπλισμού   στην Τουρκία.
-Τέλος της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας που αφορά τη φροντίδα εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων στην Τουρκία.
-Τέλος της στρατιωτικής αποστολής των αναγνωριστικών αεροσκαφών «Tornado» του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού στη Συρία και στο Ιράκ στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
-Τερματισμός   των   λεγόμενων   εγγυητικών   επιστολών   Hermes   για   την διασφάλιση των γερμανικών εξαγωγών στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το DPA η γερμανική κυβέρνηση έχει περιορίσει μέχρι σήμερα τις εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού ως τη μοναδική κύρωση, χωρίς όμως να τις τερματίσει οριστικά.
 
Με άλλο ψήφισμα, οι Πράσινοι ζήτησαν να στέλνουν τα ομοσπονδιακά κρατίδια πλοία   στη   Μεσόγειο,   ώστε   να   διασώζουν   πρόσφυγες   που   έχουν   ναυαγήσει.
 
«Εφόσον δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αποστολή διάσωσης στη θάλασσα και εφόσον η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση δε στέλνει πλοία για τη θαλάσσια διάσωση, τότε πρέπει να στείλουν πλοία τα ομόσπονδα κρατίδια», αναφέρεται στο ψήφισμα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας