Σημαντικό προβάδισμα για τους Συντηρητικούς στις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου

Άνετο προβάδισμα στους Συντηρητικούς του Μπόρις Τζόνσον δίνουν όλες οι δημοσκοπήσεις αυτού του Σαββατοκύριακου, με το μεγαλύτερο ποσοστό πρόθεσης ψήφου για το κυβερνών κόμμα από το 2017.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov για τους Sunday Times, οι Τόρις συγκεντρώνουν 45% στην πρόθεση ψήφου, ενισχυμένοι κατά τρεις μονάδες, έναντι 28% για τους Εργατικούς, που παραμένουν σταθεροί σε αυτό το ποσοστό.

Σε περιφέρειες όπου η διαφορά ψήφων στις περασμένες εκλογές ήταν κάτω των 10.000, οι Συντηρητικοί προηγούνται με 20 ποσοστιαίες μονάδες και με 26 μονάδες μεταξύ των πολιτών που δηλώνουν βέβαιοι για το τι θα ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση της SavantaComRes για τη Sunday Telegraph δίνει 41% στους Συντηρητικούς, έναντι 33% των επίσης ενισχυμένων Εργατικών. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην καταβαράθρωση του ποσοστού για το Κόμμα του Brexit μόλις στο 5%.

Τρίτη δημοσκόπηση, από την Opinium Research, δίνει προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων στους Συντηρητικούς έναντι των Εργατικών και μία ακόμα, για λογαριασμό της Mail on Sunday φέρνει μπροστά το κόμμα του Μπόρις Τζόνσον με 15%.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο  ο κ. Τζόνσον έδωσε έμφαση στο μεταναστευτικό, δεσμευόμενος ότι οι μετανάστες που θα φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από το Brexit θα συνεισφέρουν «από την πρώτη μέρα» στο εθνικό σύστημα υγείας NHS. 

Συγκεκριμένα, το μανιφέστο του κόμματος προβλέπει μία χρέωση 625 λιρών για κάθε νέο μετανάστη για να καλύπτεται το κόστος περίθαλψης ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος θα χρειαστεί ποτέ το NHS.

Η χρέωση αυτή, όπως και αλλά μέτρα του μεταναστευτικού, θα αφορούν τόσο τους μη Ευρωπαίους όσο και τους πολίτες χωρών-μελών της ΕΕ, κατηγορίες που στην ουσία θα εξισωθούν μετά από το Brexit.

Οι Συντηρητικοί σκοπεύουν επίσης να επιτρέπουν την έλευση μεταναστών στη χώρα μόνο αν έχουν ήδη προσφορά εργασίας, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις και κατηγορίες, όπως για επιστήμονες και επιχειρηματίες.

Δε θα επιτρέπεται επίσης η διεκδίκηση κοινωνικών επιδομάτων πριν από τη συμπλήρωση πέντε ετών διαμονής στη χώρα.

Το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να παρουσιάσει το προεκλογικό του μανιφέστο την Πέμπτη, με τους Συντηρητικούς να ακολουθούν κάποια μέρα μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Αποκλείστηκε από τις βουλευτικές ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Ζούμα
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα