Ξεκίνησε η εκστρατεία του ΣτΕ «Start to Talk», κατά της κακομεταχείρισης παιδιών στον αθλητισμό

Η Roxana Maracineanu, Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, και ο Adrien Taquet, Γάλλος Υπουργός για την Προστασία του Παιδιού, ανακοίνωσαν σήμερα την έναρξη της εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης "Start to Talk" στη Γαλλία.
 
Η έναρξη της εκστρατείας "Start to Talk" στη Γαλλία αποτέλεσε μέρος της διεθνούς διάσκεψης για τα δικαιώματα των παιδιών, που διεξήχθη στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης «Επαναπροσδιορισμός της εξουσίας: ενίσχυση των δικαιωμάτων του παιδιού το κλειδί για μια Ευρώπη που θα εγγυάται το μέλλον ».
 
Το "Start to Talk" είναι μια εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της κακομεταχείρισης παιδιών στον αθλητισμό. Οι έρευνες δείχνουν ότι η σεξουαλική βία επηρεάζει περίπου το 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη και ότι περίπου το 80% των κακοποιών βρίσκεται μέσα στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας, των σχολείων και των ενώσεων.
 
Όπως τονίσθηκε, ο αθλητισμός, μπορεί, από τη μία πλευρά, να προωθήσει το ομαδικό πνεύμα, καθώς και την δυνατότητα στα παιδιά να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να αντιμετωπίσουν αλλά, παράλληλα, μπορεί να δημιουργήσει σχέσεις που βασίζονται στον φόβο και την εξάρτηση και επομένως να καταστήσουν τα παιδιά ευάλωτα στην κατάχρηση εξουσίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης.
 
Υπογραμμίσθηκε ακόμη ότι, η απώλεια των "φυσικών φραγμών", λόγω της απαιτούμενης σωματικής επαφής και της κοινής χρήσης ντους, αποδυτηρίων και περιορισμένων χώρων με ενήλικες εκθέτουν τα παιδιά σε κινδύνους.
 
Διαπιστώθηκε, τέλος , ότι τα παιδιά έχουν δυσκολίες να μιλούν για κακομεταχείριση: παραλύουν από φόβο, ντροπή και ενοχή, αγαπούν το άθλημα που ασκούν και θαυμάζουν τον προπονητή τους αλλά  φοβούνται την πίεση των οπαδών από την απώλεια φίλων, σε περίπτωση κοινοποίησης τέτοιων κρουσμάτων. Εκτός αυτού, τα πολύ μικρά παιδιά μπορεί να μην αναγνωρίζουν την κατάχρηση, ενώ οι έφηβοι μπορεί να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε μια "σχέση".
 
Η εκστρατεία "Start to Talk" απευθύνεται στις δημόσιες αρχές και σε όλους τους παράγοντες του αθλητικού κινήματος - αθλητικές ομάδες, ενώσεις και ομοσπονδίες, καθώς και αθλητές και προπονητές και τους δεσμεύει να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, για την πρόληψη παρόμοιων γεγονότων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΕΕ αρχίζει να επεξεργάζεται επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ αποφάσισαν πώς θα χτυπήσουν το Ιράν, αλλά όχι πότε
Λαγκάρτ: Η ΕΚΤ παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων σύντομα
Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ισραήλ σχεδιάζει «περιορισμένο χτύπημα» στο εσωτερικό του Ιράν
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο μόνος υπεύθυνος για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή
Για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή συζήτησαν τηλεφωνικά οι Πρόεδροι Ρωσίας-Ιράν
Μαχαίρωσε την σύντροφό του μέχρι θανάτου επειδή του δάγκωσε το δάχτυλο ενώ έκαναν σεξ
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της επτάχρονης, που χτυπήθηκε στο κεφάλι από θραύσματα πυραύλου
Η Πορτογαλία κάλεσε τον πρέσβη του Ιράν για την κατάσχεση πλοίου στον Κόλπο
Διοικητή της Χεζμπολάχ εξουδετέρωσε σε αεροπορική επιδρομή ο IDF