Σειρήνες αεράμυνας στο κεντρικό Ισραήλ και στο Τελ Αβίβ-Εκτοξεύονται ρουκέτες

Πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το πρωί της Τρίτης από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι αναμένει πολυήμερες εχθροπραξίες, έπειτα από μια επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα κατά την οποία σκοτώθηκαν κορυφαίο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και άλλος ένας άνθρωπος.
 
«Εκτοξεύθηκε μεγάλος αριθμός ρουκετών προς το Ισραήλ», δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόνρικους και πρόσθεσε ότι γίνονται προετοιμασίες για «πολλές ημέρες» εχθροπραξιών.
 
Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν σε πολλές πόλεις του κεντρικού Ισραήλ, καθώς και στη μητροπολιτική περιοχή του Τελ Αβίβ, κατά τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος επιβεβαίωσε μια πληροφορία που μετέδωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ynet της εφημερίδας Γεντότ Αχαρονότ.
 
Οι εκτοξεύσεις των ρουκετών ακολούθησαν τη στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον ενός ανώτερου στελέχους των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, του ένοπλου βραχίονα της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, στο σπίτι του στη Λωρίδα της Γάζας. Στο «χειρουργικό» κατά τους ισραηλινούς πλήγμα αυτό σκοτώθηκαν ο 42χρονος Μπάχα Αμπού Αλ Άτα και η σύζυγός του, σύμφωνα με ιατρικές πηγές στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το αεροπορικό πλήγμα έγινε περί τις 04:00 [τοπική ώρα και ώρα Κύπρου].
 
Κάτοικοι ανέφεραν ότι άκουσαν ισχυρή έκρηξη στο σπίτι του Αμπού Αλ Άτα στη συνοικία Σετζάια, στο ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γάζας, ενώ η οργάνωσή του επιβεβαίωσε τον θάνατο του και η πληροφορία αναπαρήχθη από τεμένη στον θύλακα.
 
Με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου γνωστοποίησε ότι ενέκρινε την επιχείρηση εναντίον του Άτα, προσάπτοντάς του ευθύνες για σειρά επιθέσεων με ρουκέτες, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και ελεύθερους σκοπευτές και για τον σχεδιασμό νέων επιθέσεων.
 
Από την πλευρά της, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι ο Άτα είναι νεκρός και απείλησε πως θα εκδικηθεί το Ισραήλ για τον θάνατό του. Τόνισε ότι οι μαχητές του τέθηκαν σε «ύψιστο συναγερμό».
 
Παράλληλα, πύραυλοι έπληξαν το πρωί της Τρίτης σπίτι στη Δαμασκό όπου ζούσε ανώτερο στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο γιος του, και να τραυματιστούν άλλοι έξι.
 
Σύμφωνα με το SANA, βομβαρδίστηκε το σπίτι του Ακράμ αλ Ατζούρι, που βρισκόταν κοντά στην πρεσβεία του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί «ο γιος του Μουάντ και ένας ακόμη άνθρωπος». Το πρακτορείο επέρριψε την ευθύνη στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ.
 
Πηγή: ΑΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κτηνίατρος σχεδίαζε να κακοποιήσει σεξουαλικά το μωρό που θα αποκτούσε σε λίγες μέρες μέσω παρένθετης
Στραγγάλισε την κόρη του και πλήρωσε άστεγο $2 να κάψει τη σορό της-Ανατριχιαστικό βίντεο μετά τον φόνο
Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ-«Αν δοθούν F-16 στην Ουκρανία, θα καταρρίπτονται»
Όγδοο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγει από Μερσίνα για Γάζα
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Dali-Επικίνδυνο το έργο της μετακίνησης του πλοίου από τη γέφυρα
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εγείρουν φόβους ότι δεν θα αργήσει η χερσαία στρατιωτική επιχείρηση
Η Ισπανία έριξε από αέρος 26 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Ουίλιαμ και Κέιτ θα μείνουν στο εξοχικό στο Νόρφολκ για το Πάσχα, μακριά από την υπόλοιπη οικογένεια