Ξεβράζονται πακέτα με καθαρή κοκαϊνη στις γαλλικές ακτές

Αντιμέτωπες με... τσουνάμι πακέτων καθαρής κοκαϊνης (και άλλων ναρκωτικών ουσιών) που ξεβράζονται εδώ και μερικές εβδομάδες στις γαλλικές ακτές από την πλευρά του Ατλαντικού είναι οι Αρχές της Γαλλίας, για τα οποία δεν έχουν ιδέα από πού προέρχονται.
 
Η γαλλική Αστυνομία διερευνά εδώ και μέρες το περιστατικό καθώς οι ακτές των περιφερειών από την Λουάρ Αταλντίκ μέχρι την Λαντ, 500 χιλιόμετρα απόσταση μεταξύ τους γεμίζουν κάθε μέρα με κιλά ναρκωτικών που ξεβράζονται με το κύμα συσκευασμένα σε πλαστικές σακούλες.
 
Συνολικά τις τελευταίες εβδομάδες οι Αρχές έχουν κατασχέσει 760 κιλά ναρκωτικών με εμπορική αξία 60 εκατομμυρίων ευρώ. Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι η κοκαiνη στα πακέτα είναι τόσο καθαρή που είναι επικίνδυνη για την υγεία του χρήση και γι’ αυτό οι εισαγγελικές Αρχές της Ρεν που έχουν αναλάβει την έρευνα έχουν εκδώσει σχετική οδηγία που καλούν το κοινό να καλέσει την αστυνομία εάν εντοπίσει κάποιο από τα πακέτα αυτά και να μην προσπαθήσει να το ανοίξει.
 
Εάν κάποιος βρεθεί με πακέτο ναρκωτικών στην κατοχή του κινδυνεύει να καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλακή.
 
Αξιοσημείωτο σύμφωνα με τις Αρχές και τα μέσα ενημέρωσης είναι ότι πάνω στα πακέτα της κοκαϊνης είναι γραμμένο “diamante” ή “brillante”, σημάνσεις που όπως έγινε γνωστό υπήρχαν επίσης σε αντίστοιχα πακέτα που ξεβράστηκαν στις ακτές της Φλόριντα των ΗΠΑ μετά από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν τον Σεπτέμβριο.
 
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τα πρώτα πακέτα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στις γαλλικές ακτές περίπου την ίδια περίοδo. Το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές είναι ότι τα ναρκωτικά μεταφέρονταν από κάποιο πλοίο το οποίο όμως είτε εξαιτίας κακοκαιρίας είτε εξαιτίας κάποιου άλλου παράγοντα αναγκάστηκε να “ξεφορτωθεί” τα ναρκωτικά ρίχνοντάς τα στην θάλασσα.
 
Σημειώνεται ότι οι γαλλικές Αρχές προ ημερών εντόπισαν ένα κοντέινερ με 680 κιλά ναρκωτικών ουσιών στο λιμάνι της Χάβρης, το οποίο θεωρείται ένα από τα λιμάνια που αποτελούν είσοδο για ναρκωτικά στην Ευρώπη.
 
Πηγή: Ποντίκι
 

Δειτε Επισης

Πρόσθετοι περιορισμοί των ΗΠΑ στον Ιρανό ΥΠΕΞ κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη
Προφυλακίστηκε στην Πολωνία ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες
ΠΟΥ: H μετάδοση γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους αποτελεί πηγή "μεγάλης ανησυχίας"
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Γκουτέρες: Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, καταγγελίες εναντίον Ιράν και Ισραήλ
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Σε Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για Υγεία ΕΕ-Τουρκίας στην Άγκυρα η Επίτροπος Κυριακίδου